06.09.2022 00:16

Festivitate de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic din Târgoviște

Festivitate de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic din Târgoviște
Galerie foto

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, însoțiți de părinții lor, alături de preoții profesori, celelalte cadre didactice și ostenitori ai școlii au luat parte, luni, 5 septembrie 2022, la festivitatea de deschidere a noului an școlar.

Ceremonia a fost inaugurată de intonarea imnului național și de oficierea unei slujbe de Te Deum, după care, Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a dat citire mesajului de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul căruia fost evidențiat faptul că „învățământul teologic are un rol deosebit pentru misiunea pastorală a Ortodoxiei românești, deoarece, el formează, nu doar viitori slujitori ai Bisericii noastre, fie clerici, ori profesori de Religie, dar și buni profesioniști, în orice alt domeniu de activitate, trăitori credibili ai valorilor Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos”.

Au mai transmis mesaje: Corneliu Ștefan - Președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  Daniel Cristian Stan - Primarul Municipiului Târgoviște, Ioan-Corneliu Sălișteanu - Subprefect al județului Dâmbovița și prof. Ileana Nicolaescu - Inspector Școlar General Județean, precum și pc. pr. prof. dr. Marin Bugiulescu - directorul Seminarului.

Menționăm că Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște oferă, de trei decenii, șansa unei educații de calitate tuturor celor care au studiat aici și se numără printre primele instituții de învățământ care au obținut rezultate deosebite la examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat din fiecare an.