08.01.2016 00:19

Festivalul de Film European din Calgary, ediție aniversară în 2016

Festivalul de Film European din Calgary, ediție aniversară în 2016
Galerie foto

DANIELA APOSTOAEI


Și pentru ediția de la sfârșitul anului trecut, organizatorul Festivalului de Film European din Calgary - Societatea Europeană Culturală a ajuns la perioada de bilanț a manifestărileor ce însoțesc fiecare ediție a evenimentului.

Alături de celelalte 11 asociații partenere, la ediția de la finele anului 2015, Asociația Culturală a Românilor Canadieni din Calgary (RCCAC) și-a adus o contribuție semnificativă. Noi țări participante, detalii organizatorice bine întocmite, structurarea bugetului sunt doar cateva din elementele de care partea română s-a ocupat îndeaproape pentru cea de-a patra ediție a festivalului: „Față de edițiile precedente, ca element de noutate a fost faptul că am reușit să aducem alături de noi încă două țări: Serbia și Ungaria.

La acest aspect s-a adaugat și un buget mai mare pe care l-am avut comparativ cu alte ediții, ceea ce ne-a permis să investim mai mult în realizarea publicității evenimentului: am avut postere, bannere, materiale informative, pliante, broșuri, publicitate realizată la posturile locale de radio și televiziune. Toate acestea împreună au contribuit la o creștere semnificativă a audienței de la 1.100 persoane în anul 2014 la 1.700 în 2015”, a menționat Adrian Glăvan, membru al bordului decizional din cadrul CEFF Calgary.

Și pentru că, odată cu încheierea oricărei manifestări rămâne mereu „loc pentru mai bine”, pentru ediția viitoare a Festivalului de Film European din Calgary organizatorii au deja pe agenda de lucru alte elemente de noutate:

„La ediția aniversară din 2016, datorită succesului de anul trecut al festivalului, deja am primit confirmarea a încă doi parteneri care ni se vor alătura, Asociația Italienilor și Asociația Austriecilor. Din partea noastră, ca societate românească de cultură, am venit cu propunerea de a se institui un al doilea produs cultural pe lângă festivalul de film, cu care să deschidem manifestarea: ne gândim poate la o expoziție de fotografie cu participanți din diverse etnii sau participarea unor cineaști, documentariști, pictori, artiști. Dorim să punem pe firmament artiști locali și să îi promovăm”, a concluzionat Maria Șerban, președintele Asociației Culturale a Românilor Canadieni.

Nu ne rămane decat să sperăm la un alt eveniment de succes pentru anul acesta și să urmărim îndeaproape pregătirile care se vor desfășura pentru ediția aniversară a Festivalului de Film European Calgary 2016.