21.11.2014 00:18

Festivalul concurs naþional "Ileana Sărăroiu", la ediția a II-a

P.D.


Începând de azi și până duminică (21-23 noiembrie), se desfășoară la Târgoviște ediția a II-a a Festivalului concurs național „Ileana Sărăroiu”, gazdă fiind amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

O poartă pentru lansarea profesională a tinerilor elevi și absolvenți ai școlilor populare de artă, festivalul urmărește și cultivarea interesului tinerilor interpreți pentru cântecul popular, pentru culegerea cântecelor vechi și preluarea lor în repertoriile proprii, încurajarea dialogului cultural, a cunoașterii specificului local și a apariției de noi forme de exprimare artistică.

În acest an s-au înscris în competiție concurenți din județele Alba, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Suceava. Ei vor avea de trecut astăzi o preselecție, iar concursul va avea loc sâmbătă. Duminică, 23 noiembrie, va avea loc festivitatea de premiere. Toate cele trei seri de spectacol debutează la ora 17.00. Organizatorii (Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură) au pregătit și surprize pentru spectatori, invitând în recitaluri pe îndrăgiții Mariana Ionescu-Căpitănescu, Ionuț Dolănescu și tenorul Florin Georgescu.

Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de Orchestra „Chindia”, iar dintre invitați amintim pe Corina Dragomir și Silviana Rîciu. Festivalul de la Târgoviște este un omagiu adus cunoscutei interprete de muzică populară, romanțe și muzică ușoară Ileana Sărăroiu, născută la 25 septembrie 1936, în Valea Voievozilor, plecată din această lume prematur, la 13 mai 1979.