23.11.2022 00:13

Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală

Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală
Galerie foto

*Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie din Sri Lanka, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile

 

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Dâmbovița, au desfășurat, la data de 19 noiembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență. În cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat pe raza județului Dâmbovița, o femeie de 57 de ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă sedere în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre. Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

De asemenea, femeia a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare de 600 lei,  în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale,  continuă activitățile de prevenire și combaterea șederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de ședere în România.

 

Biroul pentru Imigrări al Județului Dâmbovița