02.09.2015 00:14

Febra cumpărăturilor de rechizite

Febra cumpărăturilor de rechizite
Galerie foto

❚ La acestea se adaugă uniformele și echipamentele sportive ❚ Cele mai mari cheltuieli se fac pentru clasa I și pentru gimnaziu ❚ Necesarul minim de pe o listă de cumpărături, cu care ar trebui să înceapă cursurile școlarul, se ridică la prețuri între 100 și 850 lei

CORVIN DUMITRICĂ


Peste două săptămâni, pe 14 septembrie, vor începe cursurile peste 3 milioane de școlari și pre- școlari, iar Ministerul Educației va oferi și în acest an rechizite gratuite pentru 680.000 de elevi. Părinții dâmbovițeni spun că au făcut economii serioase în ultimele luni ca să le poată cumpăra rechizite copiilor și că au achiziționat deja câte ceva, urmând să acopere toată lista de rechizite necesare, după ce vor începe cursurile și dascălii le vor spune exact ce au nevoie copiii la clase.

„Emoțiile” cele mai mari sunt, bineînțeles, în cazul „bobocilor”. O listă cu necesarul minim pentru începerea anului școlar cuprinde un ghiozdan, un penar, cinci caiete mici, cinci mari, riglă, stilou, pix, creioane colorate, radieră, ascuțitoare, un bloc de desen, acuarele, pensule și echipament pentru orele de sport. Dacă le alegem pe cele ieftine, se plătesc 100 de lei, iar cele mai scumpe, costă aproximativ 850 de lei. Cel mai ieftin ghiozdan complet echipat costă 100 de lei, însă unul la... modă, imprimat cu personaje din desene animate, depășește 400 de lei.

Cele mai mari cheltuieli le fac părinții elevilor din învățământul gimnazial, iar febra cumpărăturilor din librării, magazinele cu uniforme, încălțăminte și echipamente sportive încă nu a început, cam de acum încolo și va atinge apogeul chiar înainte de școală. Chiar și în condițiile în care uniformele standard pentru clasele primare nu mai au căutarea de altădată, comercianții sunt foarte mulțumiți de vânzări.