23.04.2014 08:07

FCM Târgoviște - Urban Titu, față-n față

FCM Târgoviște - Urban Titu, față-n față
Galerie foto

❚ Rezultatul final îl considerăm corespunzător evoluției din teren. Deocamdată, valoarea acestui punct nu poate fi evaluată în clasament. Pentru fotbalul dâmbovițean, ideală ar fi continuarea amândurora

 

DUMITRU CIOBANU


 

După mai multe mutări de țintar, a fost stabilită ordinea jocurilor în play-off și play-out, prima competiție care se desfășoară în acest sistem. Până la oficializare, fiecare echipă își gândise și probabil că-și dorea propria intrare în arenă. Pentru unele s-a potrivit, altele însă au trebuit să accepte a se așeza față-n față, încă din prima etapă, cu adversara pe care o planificaseră pentru un moment mult mai favorabil.

 

Din acest punct de vedere, pentru cele două grupări fotbalistice dâmbovițene, poate a fost mult mai bine, din toate punctele de vedere, că au început competiția cu disputa directă, evitându-se astfel situații nefavorabile ambelor sau uneia dintre grupări.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

La început, gazdele și-au stăpânit mai bine emoțiile

Pentru meciul din debut, au rămas doar emoțiile amplificate întrucâtva și de ploaia sâcâitoare. Cu toate acestea, chiar dacă s-a mai alunecat sau echilibrul a oscilat, suprafața de joc a rezistat până la final. Emoțiile, așa cum subliniam, au fost distribuite pe reprize. În prima, gazdele și le-au stăpânit mai bine. În sistemul deja stabil, 4-4-2, au acoperit bine terenul, au forțat golul și le-a reușit în prima jumătate de oră.

 

Pe compartimente, linia de fund a câștigat majoritatea duelurilor cu atacanții adverși. Coman a fost prezent de mai multe ori în fața porții adverse, la fazele fixe, probabil nemulțumit și de nereușitele atacanților. Olteanu a jucat simplu, iar lateralii Daia și Cernea au urcat curajos pe benzi. Astfel, în poartă, Bica a avut momente prelungite de liniște, cu o singură emoție în minutul 24, închizând bine unghiul în fața lui Petculescu.

 

Constanții Dragnea și Gâldău

În linia mediană, o evoluție constantă au avut Dragnea, autorul unui gol superb, fiind totodată prezent în ambele faze, și mereu constantul Gâldău, retras mai apoi în centrul apărării, în locul lui Coman, accidentat. În atac, ca în majoritatea meciurilor de până acum, relația Lețu - Popa a fost inexistentă.

 

Lețu, deși a fost în mai multe poziții bune, față de poarta adversă, a dat impresia că nu vrea să marcheze, iar Popa, cu excepția contribuției la gol, a fost jucat numai cu mingi de angajament, pierzându-le în procent majoritar. Chiar cu această incoerență, localnicii păreau ca vor menține ritmul și în repriza secundă.

 

Petculescu, mai mult creator decât realizator

Dar, odată cu partea a doua, oaspeții au lăsat timiditatea la cabină sau le-au transmis-o gazdelor, fiindcă rolurile s-au schimbat. Timizii inițiali, titenii, au prins curaj, inițialii curajoși au trecut în rol secundar. Profesorul Croitoru a ales sistemul 4-4-1-1, care s-a dovedit corespunzător atât stării suprafeței de joc, cât mai ales un plus pentru câștigarea cel puțin a unui punct, pentru clasamentul adevărului. Și puțin le-a lipsit a le câștiga pe toate!

 

Așadar, au început repriza secundă cu un plus de viteză, tehnicitate și de posesie, dar le-a lipsit norocul. În poartă, Dumitrescu a menținut limita scorului încă de la sfârșitul primei părți, la capul lui Gâldău, și tot de acolo și-a dirijat autoritar colegii. Dacă până atunci Lungu și Butoi mai ezitaseră, acum i-au dominat pe Lețu și Popa, iar Zidăroiu și Mirescu au forțat pe flancuri, participând la combinații sau la fazele fixe.

 

În linia mediană, cu excepția lui Stan, schimbat după pauză cu T. Calofir, care a adus un plus de viteză și insistență la poarta apărată de Bica, relația de joc a fost bună, dar au ratat T. Calofir și mai ales Petculescu, părând mai mult creator decât realizator.

 

Penescu a corectat toate greșelile

Cel care și-a asumat corectarea tuturor greșelilor a fost Penescu, într-un moment de maximă presiune în careul localnicilor. Un fotbalist de travaliu al cărui joc nu pare spectaculos, dar este eficient și util echipei. Precum la gazde, atacanții, așa-zișii oameni de gol, au fost doar trecători prin fața porții. Ivașcu s-a văzut mai mult la fazele fixe, deși are fizic, tehnică, șut, în timp ce C. Calofir nu a trimis nici o minge spre poartă, chiar dacă nu i-a lipsit mobilitatea, întrucât nu și-a ales bine plasamentul. Este un fotbalist temperamental, însă nu e suficient numai atât.

 

Dacă pe durata meciului, fotbaliștii au fost față-n față, după, probabil că s-au privit în propria oglindă, concluzionând pentru ei înșiși. A fost bine, a fost rău? Rezultatul final îl considerăm corespunzător evoluției din teren. Deocamdată, valoarea acestui punct nu poate fi evaluată în clasament. Certitudine este doar faptul că nu se mai pot acuza, în caz de eșec al uneia sau al alteia, la finalul campionatului. Pentru fotbalul dâmbovițean, ideală ar fi continuarea amândurora.