22.07.2020 00:10

FC România, o poveste frumoasă

FC România, o poveste frumoasă
Galerie foto

❚ Ajunsă în Liga a 8-a după multe promovări consecutive, echipa coordonată de Ionuț Vintilă va evolua și în sezonul următor în acest eșalon ❚ Mai mult, se pare că din sezonul următor echipa va avea susținerea unui investitor străin, astfel că viitorul sună bine pentru trupa lui Vintilă ❚ „În Liga a 8-a din Anglia, ca și calitate, primele echipe se ridică spre nivelul ligii secunde, iar ca activitate sportivă, undeva la Liga a 2-a”, a spus Vintilă ❚ „Numărul suporterilor care vin la meci diferă în funcție de importanța meciului, cred că cei mai mulți au fost 700 de fani. Vindem abonamente în fiecare sezon”, a completat târgovișteanul care manageriază FC România

 

COSMIN SAVA

 


 

În 2006 a luat naștere FC România, echipa românilor din Anglia, care de-a lungul timpului a căpătat tot mai multă importanță, ocupând pagini chiar și în presa centrală. Ajunsă în Liga a 8-a după multe promovări consecutive, echipa coordonată de Ionuț Vintilă va evolua și în sezonul următor în acest eșalon. Din cauza pandemiei de COVID-19, activitatea fotbalistică a fost blocată și în competiția în care participa FC România. Mai mult, se pare că din sezonul următor, echipa va avea susținerea unui investitor străin, astfel că viitorul sună bine pentru trupa lui Vintilă.

„Nu mai avem dâmbovițeni în echipă”

Dâmbovițeanul a fost invitat în cadrul emisiunii Sport Show, de pe Columna TV, unde a discutat despre componența lotului FC România, dar și despre performanțele echipei și planurile de viitor. „Nu mai avem dâmbovițeni în echipă. A crescut nivelul, trebuia să mai aducem jucători. Avem peste 40 de meciuri oficiale și nu puteam să ne bazăm pe un lot restrâns. Noi am ales varianta fără contracte pentru jucători, pentru a putea pleca oricând au ocazia și își doresc. Joacă de plăcere, însă le mai oferim și noi mici bonusuri. Ei lucrează în mod normal, vin și la antrenamente. În Liga a 8-a din Anglia, ca și calitate, primele echipe se ridică spre nivelul ligii secunde, iar ca activitate sportivă, undeva la Liga a 2-a. Aici trebuie să ai terenuri cu nocturnă, terenuri artificiale. Până anul acesta am avut sponsori, care ne-au asigurat tot ce ne trebuie, pentru a ne putea desfășura activitatea, de anul acesta vom avea un investitor. Pe lângă promovările consecutive, pot spune că cea mai mare performanță a echipei a venit în Cupa Angliei, în anul 2016, când am jucat cu Sutton United, care după un an a jucat cu Arsenal. Numărul suporterilor care vin la meci diferă în funcție de importanța meciului, cred că cei mai mulți au fost 700 de fani. Vindem abonamente în fiecare sezon”, a spus Ionuț Vintilă.