14.09.2014 15:38

FC Romania, calificare spectaculoasă în turul 2 al Cupei Angliei

FC Romania, calificare spectaculoasă în turul 2 al Cupei Angliei
Galerie foto

* Echipa condusă de târgovișteanul Ionuț Vintilă s-a impus în deplasarea de la AFC Sudbury cu 3-1, chiar dacă  a evoluat în zece oameni încă din minutul 25

LIVIU DOBRE


FC România, grupare condusă de târgovișteanul Ionuț Vintilă, a mai scris o filă din istorie sâmbătă seara, reușind să susprindă pe toată lumea cu o calificare spectaculoasă în al doilea tur preliminar al Cupei Angliei, la prima sa participare.

Echipa românilor din Anglia s-a impus cu 3-1, în deplasare la AFC Sudbury, echipă care activează la nivelul Ligii a 8-a. Bugiu a deschis scorul rapid, în minutul 5, pentru FC Romania, pentru ca AFC Sudbury să egaleze zece minute mai târziu. În minutul 25, echipa românilor din Anglia a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Costache și o calificare în turul următor părea o misiune extrem de dificilă.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Lupii” au crezut însă în visul lor și au „devorat” adversarul spre finalul partidei, punctând de două ori prin Rotaru (72) și Kumanov (90). 

 

FC Romania a evoluat în formula: Bănică – Dumbravă, Ciolcă, Costache, Cornea – Vasile, Baciu, Tudosă, Rotaru - Vîlcu, Bugiu. Au mai jucat: Simion, Marin și Kumanov.

 

Până acum, FC România (Liga a 9-a) a trecut de Haverhill Rovers (0-0, 3-0) și Heybridge Swifts (2-1), în primele două tururi extrapreliminare, și de AFC Sudbury (3-1) în primul tur preliminar, fiind destul de probabil ca în turul următor să întâlnească un adversar din Liga a 6-a engleză.