28.04.2016 00:07

FC România a ratat promovarea în Liga a 8-a din Anglia

FC România a ratat promovarea în Liga a 8-a din Anglia
Galerie foto

❚ Dezamăgire mare pentru „tricolori”, care și-au dorit să mai scrie o pagină din istoria fotbalului englez ❚ Mai departe, într-un eșalon superior, va merge Bowers & Pitsea FC, echipă care a fost ajutată foarte mult de anumite formații din serie, dar și de arbitri

LIVIU DOBRE

 


 

Chiar dacă a avut un parcurs bun în acest sezon în Essex Senior Footbal League (Liga a 9-a din Anglia), FC România a ratat totuși promovarea în Liga a 8-a, pe care „tricolorii” și-au dorit-o enorm. O nouă promovare ar fi atras din nou atenția presei europene, care a catalogat echipa condusă de târgovișteanul Ionuț Vintilă ca fiind un fenomen, însă n-a fost să fie. Chiar dacă mai este o etapă de jucat, FC România nu poate să urce și nici să pice de pe locul 3, fiind la cinci „lungimi” în spatele primelor două clasate Bowers & Pitsea FC și Basildon United FC, care sunt la egalitate de puncte, cu câte 93.

Englezii au „lucrat” împotriva românilor

O nouă promovare a echipei FC România, care a intrat în istoria fotbalului englez, ar fi fost prea mult, din perspectiva unora, care au lucrat, se pare, pentru ca acest vis al românilor să nu se realizeze. Au fost câteva echipe care nu au dat totul pe teren în fața celor de la Bowers & Pitsea FC, pe care i-au ajutat să promoveze, pentru ca în confruntările cu echipa condusă de Ionuț Vintilă să își dea viața. A fost un sezon obositor pentru „tricolori”, atât fizic, cât și psihic, care au rămas cu o mare amărăciune în suflet. „Asta este viața, vedem de la anul ce o mai fi. Va promova Bowers & Pitsea. Cei de la Basildon United nu pot promova în următorii doi-trei ani, baza lor sportivă nu este pentru Liga a 8-a. Păcat pentru ei, au o echipă bună și respect pentru fotbal. Unele echipe își dau viața cu noi, iar altele pierd rușinos, cu 5, 7, 9 goluri. În meciul direct, cei de la Bowers & Pitsea nu au arătat cu nimic deasupra noastră. Am trimis de trei ori mingea în bară și am avut două ocazii singur cu portarul, 70% posesie pentru noi și penalty în minutul 90 neacordat, iar ei ne-au dat gol din corner. Asta e”, a mărtusit dezamăgit Ionuț Vintilă, fără de care echipa românilor din Anglia nu ar fi ajuns la acest nivel.

Povestea continuă

Chiar dacă în mai multe rânduri a ținut să transmită că în condițiile în care arbitrii, dar și formațiile, sunt de multe ori împotriva echipei sale, nu are rost să mai continue, cu siguranță Ionuț Vintilă va face tot posibilul să se îndeplinească vis după vis. FC România a realizat multe până acum promovări consecutive și prestații bune în FA Vase sau FA Cup, astfel că ar fi păcat să se oprească tocmai aici. „Nu știu dacă vom promova la anul. Dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat sezonul acesta, nu are rost să ne mai chinuim. Am vorbit cu ceva jucători, să vedem dacă vor veni, poate va fi o nouă provocare pentru ei”, a mai spus Ionuț Vintilă. Povestea continuă și, sperăm noi, că va continua mult timp de aici încolo. Poate că la finalul sezonului următor, FC România va reuși să adauge o nouă promovare în istoria clubului.