25.10.2021 00:13

FC Pucioasa, o echipă incredibilă!

FC Pucioasa, o echipă incredibilă!
Galerie foto

Mult încercată în ultimii ani, în care s-a vorbit în câteva rânduri despre desființare, FC Pucioasa și-a purtat crucea cu demnitate în Liga a 3-a, unde are evoluții tot mai apreciate. Cu patru victorii consecutive și cel mai bun atac din Seria C5, echipa antrenată inițial de Nicu Croitoru, iar acum de Sică Bîrdeș, termină pe podium turul de campionat, la numai două puncte de primele clasate, Odorheiu Secuiesc și Sepsi 2 Sf. Gheorghe.

Este cel mai bun parcurs din istoria clubului, implicat, fie că și-a propus sau nu asta, în lupta pentru promovarea în Liga a 2-a. Având aproape sigur prezența asigurată în play-off-ul de patru, formația de pe Dealul Patranei are câteva motive să aspire la eșalonul secund. Asta, din perspectiva meritului sportiv, întrucât financiar abia face față cerințelor Ligii a 3-a, cu mari, foarte mari sacrificii. Una peste alta, FC Pucioasa este o echipă incredibilă, care poate face subiectul celor de la Gouiness Book.

Condusă în opt din cele nouă meciuri susținute în acest sezon de Liga a 3-a, formația dâmbovițeană a reușit să revină în șapte dintre ele, dintre care a bifat cinci victorii și două remize, iar pentru asta merită toate aprecierile. Fără presiune, fără mari așteptări și fără investiții deosebite, FC Pucioasa este un exemplu de seriozitate, ambiție și modestie. Felicitări!

Costin Mihai