29.07.2022 00:20

Extinderea Secției de Cardiologie, debut în ritm rapid!

Extinderea Secției de Cardiologie, debut în ritm rapid!
Galerie foto

*Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a dat ieri ordinul de începere a noii investiții de la SJUT!

*,,Suntem, cred, singurul spital din sudul României care nu are o astfel de secție, dar, anul viitor, vom avea cea mai modernă secție de cardiologie din această parte a țării!’’

 

Violeta Stanciu


 

O nouă investiție demarează la Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), unde   Secția de Cardiologie face obiectul unui important proces de extindere! Lucrările ce vor fi realizate sunt prevăzute de proiectul cu acest obiectiv, finanțat din bugetul Consiliul Județean Dâmbovița. Anunțul a fost făcut de președintele Corneliu Ștefan, la conferința de presă organizată cu acest scop, pe șantierul din incinta SJUT. Debutul proiectului „Extinderea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Tâîrgoviște” a fost marcat prin ordinul de începere a lucrărilor, pe care președintele Corneliu Ștefan l-a dat ieri. În valoare de 6.470.189,66 lei, contractul de lucrări prevede extinderea Secției Cardiologie prin: construirea unei unități de angiografie, intervenții asupra clădirii existente (desfacerea pereților nestructurali), realizarea unei legături funcționale și structurale între clădirea existentă și corpul propus, sistematizarea pe verticală a zonei delimitate prin proiect, precum și relocarea rețelelor de utilități din amplasament.  Suprafața construită totală va ajunge la 525,73 mp și va cuprinde clădirea extinsă a Secției Cardiologie - de 438,22 mp - și clădiri anexe pentru: grupul electrogen, gaze medicale și echipamente UPS (surse neîntreruptibile de energie). Pentru funcționarea optimă a secției extinse, o altă componentă a proiectului prevede asigurarea mai multor tipuri de echipamente de bază pentru climatizare, ventilare, centrală termică, instalații electrice și sanitare și instalație de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu.   Realizarea acestui proiect la SJUT echivalează cu crearea condițiilor pentru asigurarea unor servicii medicale de prevenție și tratare de calitate superioară, cu efecte sociale și economice benefice asupra comunității dâmbovițene.

În cadrul conferinței de presă, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a declarat: „Este o investiție importantă, pe care ne-am asumat-o în fața dâmbovițenilor, cu un an și jumătate în urmă. Finanțarea este, în totalitate, din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Am discutat cu constructorul și cu diriginții de șantier și, de mâine (n.n. vineri), vor începe lucrările. Sper că, anul viitor, această extindere va fi gata. După realizarea lucrărilor de construcție, vom monta în clădirea Secției de Cardiologie un angiograf. Valoarea totală a investiției, incluzând și angiograful, va depăși 2 milioane de Euro. Extinderea secției se înscrie într-un important plan de dezvoltare a spitalului județean”.