12.11.2014 00:20

Expoziția fotografiilor fără titlu

Expoziția fotografiilor fără titlu
Galerie foto

❚ Pe simezele găzduite de instituția de cultură dâmbovițeană expun artiștii Tiberiu Cercel – profesorul și foștii săi elevi de la Școala de Arte Mircea Iunian Tică și Ovidiu Alecu ❚ Fotografia „este revelația clipei furată marelui timp”, după cum spune maestrul Tiberiu Cercel, astfel că, în mod inedit, lucrările nu au primit și un nume, tocmai pentru a lăsa admiratorilor șansa de a le percepe cum doresc

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Ieri, 11 noiembrie a.c., la Târgoviște, la Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie artistică realizată de cunoscuții Tiberiu Cercel, Mircea Iunian Tică și Ovidiu Alecu. Tiberiu Cercel, profesor de pictură la Școala de Arte din Târgoviște, poet, prozator, eseist, i-a avut ca elevi la secțiunea de artă plastică pe ceilalți doi exponenți, remarcând valoarea lucrărilor „colegilor de simeze” prin compoziție, simbol, colorit, dar și instantanee.

Maestrul Tiberiu Cercel a precizat:

„Pictura și fotografia, care fac parte din artele vizuale, sunt conceptuale. Este revelația clipei furată marelui timp. Fotografia este eseul în imagini, măcar ca mesaj și reportaj estetic”.

Compoziția, coloritul, simbolul, despre care însuși autorul a menționat, transpar din lucrările profesorului Tiberiu Cercel.

 

Lucrările „lăsă vizitatorului șansa de a le numi sufletește într-un fel”

Gazdă a expoziției, directorul Bibliotecii Județene, prof.univ.dr. Agnes Erich, a apreciat valoarea artistică a exponatelor, participarea publicului numeros, dar și colaborarea de excepție pe care o are instituția cu artiștii plastici din județ și din țară.

În finalul manifestării, maestrul Tiberiu Cercel a adus și o lămurire importantă: lucrările nu au un titlu, tocmai pentru că ele impresionează de la sine și astfel se și autodefinesc, „lăsând vizitatorului șansa de a le numi sufletește într-un fel și lor – de a respira”. Lucrările aduc în prim plan fie expresivitatea tematică a unor clădiri vechi, fie natura sau animalele.