16.03.2023 00:15

Eveniment național la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa

Eveniment național la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa
Galerie foto

*Întâlnire cu elevii, profesorii și iubitorii de istorie, manifestare ce face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Fundația Europeană Titulescu *„În cadrul acțiunii de la Colegiul Național Nicolae Titulescu, Fundația Europeană Titulescu va face prin președintele său, domnul Adrian Năstase, o donație consistentă de volume despre opera politico-diplomatică a lui Titulescu, editate de fundație de-a lungul celor 32 de ani de existență”

 

La sfârșitul acestei săptămâni, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa va fi gazda unui eveniment de înaltă ținută organizat de Fundația Europeană Titulescu, prezidat de președintele fundației, fostul prim-ministru al României, prof. univ. dr. Adrian Năstase! Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului, Constantin Ana care îi așteaptă la eveniment pe toți ,,iubitorii de istorie’’, pentru că scopul manifestării este de a face cunoscută opera politico-diplomatică a patronului spiritual al Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa, de a readuce în actualitate memoria marelui om politic și diplomat român Nicolae Titulescu.

„Orașul nostru redevine gazda unor evenimente importante, cu oameni valoroși! La sfârșitul acestei săptămâni, vineri, începând cu ora 11, în casă nouă și modernă, Colegiul Național «Nicolae Titulescu» din Pucioasa va fi gazda unei acțiuni deosebite. Astfel, vă invităm în sala de festivități a instituției, unde va avea loc o întâlnire cu elevii, profesorii și iubitorii de istorie, manifestare ce face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Fundația Europeană Titulescu, prezidată de președintele fundației, fostul prim-ministru al României, prof. univ. dr. Adrian Năstase. Scopul întâlnirii este de a face cunoscută opera politico-diplomatică a patronului său spiritual, de a readuce în actualitate memoria marelui om politic și diplomat român Nicolae Titulescu, de a stimula interesul pentru personalitatea și opera sa, de a încuraja cercetarea și de a publica volume care să cuprindă scrierile sale (documente oficiale, lucrări științifice în varii domenii, conferințe, cursuri universitare, corespondență). Spre bucuria noastră, în cadrul acțiunii de la Colegiul Național Nicolae Titulescu, Fundația Europeană Titulescu va face prin președintele său, domnul Adrian Năstase, o donație consistentă de volume despre opera politico-diplomatică a lui Titulescu, editate de fundație de-a lungul celor 32 de ani de existență. De asemenea, Fundația va oferi Colegiului care poartă numele patronului său spiritual, o serie de copii după documente importante privind educarea și formarea lui Nicolae Titulescu, care nu se află în biblioteca Colegiului: certificat naștere, certificat de absolvire a a clasei a-IV-a a Institutului băieți J.Javet, cu media generală 9,84, lista premianților liceului Carol I pentru anul 1899-1900. Cum este și firesc, evenimentul se va încheia cu o sesiune de întrebări și autografe. Vă așteptăm alături de noi!”, a transmis primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

 

 

 

Violeta Stanciu