14.06.2022 00:15

Evaluarea Națională intră în linie dreaptă

Evaluarea Națională intră în linie dreaptă
Galerie foto

*Dâmbovița este județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ

 

V.A.


Un număr de 4403 absolvenți ai clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Examenul începe astăzi, marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Totodată, județul Dâmbovița este județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ. Probele sunt monitorizate audio-video.

,,Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial’’, a transmis prof. Ileana Nicolaescu, inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița.