29.05.2023 00:14

Etapa națională Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final

*Chiar dacă profesorii sunt în plină grevă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a făcut eforturi ca acest eveniment educațională să aibă loc

 

 

Ștefan Khalil


Etapa națională a Olimpiadei de Tehnologie a Informației a fost organizată în acest an la Târgoviște. Aceasta a debutat pe 25 mai și se va încheia astăzi, 28 mai. Chiar dacă profesorii sunt în plină grevă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a făcut eforturi ca acest eveniment educațională să aibă loc.

Potrivit reprezentanților IȘJ Dâmbovița, Olimpiada a implicat prezența unui număr foarte mare de participanți,  însumând un total de 322 de elevi, 45 de cadre didactice însoțitoare și aproximativ 40 de cadre didactice – membri și profesori evaluatori în Comisia Centrală. Județul Dâmbovița a fost reprezentat  de opt elevi participanți la ambele secțiuni (TIC).

„Olimpiada de Tehnologia Informației, etapa națională, este un eveniment prestigios dedicat pasionaților de informatică și tehnologie, fiind o oportunitate unică pentru elevi de a-și demonstra abilitățile în domeniul IT și de a-și măsura forțele cu alți tineri talentați din întreaga țară. Prin faptul că participanții au fost din toate județele țării, Olimpiada a oferit prilejul promovării obiectivelor turistice și culturale ale județului nostru, astfel că, pe lângă activitățile specifice olimpiadei – Comisia județeană de organizare a etapei naționale a planificat activități de descoperire și cunoaștere a orizontului local, în parteneriat cu autoritățile locale și județene, parteneri tradiționali în educația dâmbovițeană”, au transmis reprezentanții IȘJ Dâmbovița.