31.07.2014 00:19

Etapa a treia de admitere la liceu, după corigențe

Etapa a treia de admitere la liceu, după corigențe
Galerie foto

❚ Examenele de corigență vor avea loc între 18 și 20 august, iar repartizarea în licee – între 1 și 9 septembrie ❚ În Dâmbovița sunt 335 de elevi din clasele a VIII-a, care va trebui să susțină examene de corigență la una sau două materii

VIRGIL VOINESCU


 

Absolvenții gimnaziului care au avut de susținut examen de corigență vor fi repartizați la liceu în cadrul unei a treia etape de admitere care, conform metodologiei, va avea loc în luna septembrie. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), în Dâmbovița sunt înregistrați 335 de elevi din clasele a VIII-a care va trebui să susțină examene de corigență la una sau două materii.

„Examenele sunt programate să aibă loc în perioada 18- 20 august, iar cea de-a treia etapă de admitere în liceu se va desfășura în intervalul 1-5 septembrie”, ne-a declarat prof. Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Există și absolvenți nerepartizați încă

În paralel cu etapa a treia de admitere, prelungită cu patru zile (ceea ce înseamnă perioada 1-9 septembrie), are loc și admiterea în școala profesională.

Prof. Mihaela Anton ne-a precizat că etapa a treia de admitere se adresează atât celor ce vor promova examenul de corigență, cât și absolvenților care au promovat Evaluarea națională, dar au rămas nerepartizați în cele două etape de admitere din lipsă de opțiuni în fișele de examen.

„În această situație, în județ, sunt înregistrate patru cazuri, solicitările lor vizând zona Titu pentru apropierea de domiciliu”, a mai spus Mihaela Anton.

În România, învățământul obligatoriu este de 10 ani (11 ani incluzând și clasa zero) și presupune ca toți absolvenții de gimnaziu să urmeze încă 2 ani (clasa a IX-a și a X-a) de liceu.

Potrivit calendarului de admitere, după finalizarea etapei a treia, absolvenții va trebui să depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ liceal la care au fost admiși.