05.11.2020 00:18

Eliberarea cardului național și a cardului european de sănătate duplicat

Eliberarea cardului național și a cardului european de sănătate duplicat
Galerie foto

❚ ,Amint im atât asiguraț i lor cât și furnizor i lor de servici i medicale că valabi l i tatea cardului naț ional s-a prelungi t cu încă 2 ani de la data expi răr i i . Asiguraț i i care nu au cardul naț ional emis, pot benef icia de servici i medicale fără card de sănătate”


VIOLETA STANCIU


Chiar și în contextul pandemiei Sars Cov 2, când Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița se confruntă cu indisponibilizări importante ale personalului angajat, conducerea instituției informează asigurații despre faptul că persoana asigurată care a pierdut cardul național de sănătate, căreia i s-a furat sau deteriorat acest document, poate solicita Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița cardul duplicat. Pentru obținerea cardului național de sănătate duplicat, asiguratul va depune la CAS Dâmbovița următoarele documente: - cerere pentru eliberarea cardului național de sănătate duplicat; copia actului de identitate; chitanța care atestă plata contravalorii emiterii noului card (contravaloarea taxei este de 15,26 lei care se plătește la casieria instituției). De asemenea, potrivit directorului CJAS Dâmbovița, Cornel Crăciun, începând cu data de 07.02.2020 asigurații au posibilitatea să solicite înlocuirea cardului european de asigurări sociale de sănătate, contra unui cost în valoare de 8,33 lei. Perioada de valabilitate a cardului european de sănătate duplicat nu va putea depăși perioada de valabilitate a cardului inițial. Cardul european de sănătate duplicat poate fi solicitat în următoarele situații: pierdere, furt, deteriorarea cardului european emis inițial, în cazul modificării datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis inițial și alte situații justificate.

,,Pentru obținerea cardului european de sănătate duplicat, asiguratul va depune la CAS Dâmbovița următoarele documente: - cerere de eliberare a cardului european de sănătate; copia actului de identitate; dovada plății contravalorii cardului european de sănătate duplicat și a distribuției acestuia. În cazul modificării datelor personale de identificare, ulterior datei de emitere a cardului european emis inițial, documentele menționate anterior vor fi însoțite și de cardul european emis inițial. Solicitarea cardului național duplicat și a cardului european duplicat se poate face și prin poștă sau e-mail la adresele: asigurati@ casdb.ro și [email protected]. Contravaloarea taxei pentru înlocuirea cardului național se va face în contul RO74TREZ2715005XXX000210 deschis la Trezoreria Municipiului Târgoviște, beneficiar Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, cod fiscal 11351317. Totodată amintim atât asiguraților cât și furnizorilor de servicii medicale că valabilitatea cardului național s-a prelungit cu încă 2 ani de la data expirării. Asigurații care nu au cardul național emis, pot beneficia de servicii medicale fără card de sănătate. În acest sens, furnizorii de servicii medicale au obligația de a verifica în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate calitatea de asigurat a persoanei”, a menționat directorul general al CJAS Dâmbovița, dr. jr. Crăciun Cornel.