03.06.2015 00:13

Electrica se zbate de 8 luni să obțină lista proprietarilor de păduri

❚ Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Târgoviște trebuie să finalizeze proiectele începute în zonele împădurite, însă nu a reușit să afle nici până azi proprietarii ❚ Asta pentru că nici Romsilva, nici Consiliul Județean și nici Prefectura nu posedă lista ❚ Odată ce s-a plâns de acest lucru în Colegiul Prefectural, directorul SDEE, ing. Paul Dinu, a fost îndreptat către Oficiul de Cadastru Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Mai bine de 8 luni conducerea Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Târgoviște a încercat să intre în posesia listei cu proprietarii de păduri din județul Dâmbovița, necesară finalizării unor proiecte începute în zonele împădurite, dar i-a fost imposibil s-o găsească.

După ce a bătut la ușa mai multor instituții, unde nu a avut sorți de izbândă, directorul SDEE Târgoviște, ing. Paul Dinu, și-a încercat norocul și la ultima ședință de Colegiu Prefectural, unde a pus o întrebare și a primit un răspuns favorabil.

„Doresc să știu care este instituția din județ care deține lista proprietarilor de păduri. Pun această întrebare, pentru că nu reușim, de circa opt luni, să finalizăm nici un proiect de defrișări, pentru că este nevoie de acordul proprietarilor. Am solicitat Consiliului Județean, Prefecturii, Romsilva, Inspectoratului Silvic, de unde mi s-a răspuns că nu au lista proprietarilor”, s-a adresat directorul SDEE Târgoviște colegilor săi din Colegiul Prefectural.

Atât prefectul, cât și subprefectul județului l-au ghidat pe directorul Paul Dinu către Oficiul Județean de Cadastru Dâmbovița, instituție care deține aceste documente, ce pot fi eliberate în baza unei cereri justificate. Rămâne de văzut dacă le va și primi.