17.03.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!
Galerie foto

Chindia a încheiat sezonul regular pe locul 13 în SuperLiga, adică neretrogradabil. Nu e deloc rău, ținând cont de debutul dezastruos de sezon, cu Adrian Mihalcea pe banca tehnică, însă nu e nici liniștitor. 32 de puncte înseamnă 16 în play-out, unde se va juca pe viață și pe moarte pentru supraviețuire. Chindia nu este într-un moment bun. Nici ca formă, nici ca rezultate și nici financiar.

Adevărat, există restanțe salariale, dar mai sunt cluburi din SuperLiga cu datorii importante la fotbaliști, inclusiv campioana CFR Cluj. Acum, dacă privim doar partea goală a paharului, fără stadion, fără salarii, fără victorii, haideți să ne pregătim deja de matineu! Echilibrul ne cam lipsește nouă, cei astăzi zmei și mâine mielușei. Mioveni are 5 puncte sub noi.

FC Argeș abia ce și-a schimbat antrenorul. UTA stă pe un butoi de pulbere. Hermannstadt a fost penalizată cu 9 puncte!!! Botoșani este, clar, mai slabă decât în precedentele sezoane. U Cluj a încheiat în genunchi sezonul regular, după derby-ul local cu CFR. Petrolul e la limita falimentului. Pentru ce să dezarmăm? Primul obiectiv este evitarea locurilor direct retrogradabile. Dacă se poate, chiar și cele de baraj.

Până la urmă, de când activează în Liga 1, Chindia a trecut cu bine peste două baraje ale retrogradării, cu CS Mioveni și Concordia Chiajna. Da, cu mari emoții la ultimul, dar a supraviețuit. Haideți să privim și partea plină a paharului. E nevoie de un succes, pentru a debloca mentalul și a detensiona atmosfera apăsătoare. Menținerea în SuperLigă nu reprezintă o misiune imposibilă, iar revenirea la Târgoviște e doar o chestiune timp.

Am învățat că lamentarea nu aduce nimic bun. Suntem într-un moment mult prea important, pentru a ne smiorcăi și căuta vinovați. La finalul sezonului se numără punctele și se fac analize. Iar finalul trebuie să fie tot în Liga 1. Cine nu crede, să se lase!

 

 

Costin Mihai