16.01.2017 00:20

Ediția 23 a Expoziției Naționale Columbofile

Ediția 23 a Expoziției Naționale Columbofile
Galerie foto

❚ La manifestare au participat porumbei din întreaga țară dar și din străinătate, campioni de toate categoriile, „Viteză”, „As Maraton” și „Mare Fond”

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Sunt printre cei mai buni la viteză și zboară la fond, demifond și maraton, sunt sportivi desăvârșiti și sunt și frumoși! Este vorba despre sute de porumbei din toată țara care au venit la Târgoviște împreună cu crescătorii și antrenorii lor, la cea de a 23-a ediție a Expoziției Naționale Columbofile, care s-a desfășurat în perioada 14-15 ianuarie, la Sala Clubului Sportiv Școlar din Târgoviște din Micro 3. La manifestarea organizată de Uniunea Naționala a Columbofililor Profesioniști din România au participat campioni de toate categoriile, „Viteză”, „As Maraton”sau „Mare Fond”, care au încântat asistența. Porumbei din întreaga țară și din străinătate deținători de trofee la competițiile organizate în ultimii ani, foarte frumoși dar și foarte scumpi au venit la Târgoviște pentru a se întrece.

Un porumbel campion se poate vinde cu prețuri cuprinse între 1000 și 5000 de euro, în România, iar în străinătate prețul poate ajunge și la 100.000 de euro. Columbofilii confirmă că viitoarele performanțe ale unui porumbel pot fi anticipate de la primele lui ore de zbor. Este obligatoriu faptul că viitorul campion trebuie să provină din părinți de rasă iar antrenamentele și întreținerea acestuia trebuie să se desfășoare constant, la nivel profesionist. Spectatorii, mulți dintre ei crescători de porumbei, au apreciat expoziția, considerată de organizatori ca fiind una de excepție. Cei mai mulți dintre participanții la expoziția de la Târgoviște au această pasiune din copilărie și recunosc că este o ocupație din ce în ce mai costisitoare, în condițiile în care un porumbel campion poate costa și câteva mii de euro. Toți spun însă că nu pot renunța la porumbei, în afara dorinței de a obține performanțe fiind dragostea pentru porumbei.