09.12.2021 00:10

Echipele au de suferit din cauza arbitrilor

Echipele au de suferit din cauza arbitrilor
Galerie foto

De obicei, una dintre scuzele găsite de echipele care pierd este legată de maniera de arbitraj. Dacă de multe ori acuzele sunt nefondate, ceea ce se întâmplă în acest sezon de Liga 1 este incredibil. Fotbalul românesc nu este într-un moment tocmai bun, echipele nu se ridică la nivelul așteptat de specialiști, iar la acest lucru se mai adaugă și greșelile arbitrilor, care sunt din ce în ce mai dese. Chiar dacă România oferă destul de mulți arbitri la nivel internațional, competiția internă este grav afectată de greșelile de arbitraj.

Ultimele etape au fost dezastruoase și tot mai multe echipe se plâng de acest lucru, dorind implemetarea cât mai rapidă a VAR-ului. La fel ca și în stagiunea precedentă, Chindia este printre cele mai afectate de greșelile de arbitraj, acesta fiind principalul motiv pentru care formația târgovișteană nu stă mai bine în clasament și se află destul de departe de locurile de play-off. Nu doar echipa pregătită de Emil Săndoi a avut mult de suferit din această cauză, ci și formații precum FC Argeș sau FC Botoșani, ambele cu aspirații către o clasare în primele șase echipe ale țării.

Se aduc acuze tot mai grave, legate de faptul că aceste greșeli sunt dirijate și că, dacă nu ar fi existat aceste erori, clasamentul arăta altfel. Cel mai deranjant este faptul că indiferent de numărul greșelilor sau de gravitatea acestora, arbitrii nu au de suferit, spre deosebire de jucătorii sau reprezentanții cluburilor, care sunt sancționați pentru orice mișcare greșită. Fotbalul românesc suferă, echipele nu reușesc să facă față în competițiile europene, iar ceea ce se întâmplă în aceste momente scade și mai mult nivelul sportului rege din țara noastră. E nevoie de măsuri urgente, pentru că de cele mai multe ori, greșelile sunt făcute în favoarea a două sau trei cluburi, iar formațiile considerate mai mici au de suferit din această cauză.

Nu putem considera lupta ca fiind una corectă, dacă în fiecare etapă unor echipe li se pun piedici de acest fel. Chindia a avut mult de suferit în această stagiune din cauza arbitrajelor, dar chiar și în aceste condiții, a reușit să obțină rezultate decente. Rămâne însă regretul că echipa lui Săndoi ar fi putut obține mai multe puncte, dacă era arbitrată corect. Să sperăm că lucrurile se vor așeza în perioada următoare.

 

 

 

Cosmin Sava