23.10.2014 00:14

Ebola este monitorizată de Direcțiile de Sănătate Publică

Ebola este monitorizată de Direcțiile de Sănătate Publică
Galerie foto

❚ Aflat recent în vizită la Găești, Nicolae Bănicioiu a declarat că toți cei care vin din zonele de focar intră sub o atentă observație, iar Ministerul va informa la timp opinia publică dacă se schimbă ceva ❚ „Nu am vrut să comunicăm, nu vrem să se creeze o anumită isterie. Lăsați să îi monitorizeze doar Direcțiile de Sănătate Publică!”, s-a adresat presei ministrul Sănătății

CORVIN DUMITRICĂ


Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat recent la Găești că monitorizarea Ebola continuă, iar instituția pe care o conduce va informa prompt dacă va apărea o suspiciune a bolii în România, avertizând că nu trebuie confundate persoanele supravegheate cu suspecții în cazul maladiei.

„Monitorizarea Ebola merge în continuare înainte, respectăm toate procedurile. Toți cei care vin din zona de focar intră sub monitorizare. Am văzut tot felul de știri de genul acesta, nu confundați suspecții cu cei monitorizați. E o diferență foarte mare. Avem o cifră exactă a celor monitorizați. Nu am vrut să o comunicăm, nu vrem să se creeze, nu știu, o anumită isterie în a-i monitoriza și dumneavoastră. Lăsați să îi monitorizeze doar Direcțiile de Sănătate Publică! Noi vă vom informa imediat, dacă situația se schimbă. În momentul de față nu avem astfel de informații”, a declarat ministrul.

Nicolae Bănicioiu s-a aflat la Găești pentru a inaugura clădirea ambulatoriului Spitalului Găești.