26.03.2014 07:19

"Eba a silăbăsit"


Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Zicerea asta am auzit-o ieri din gura bogată în poante vesele a lui Rache, la televiziunea tizului său. Corect. Felix a rezumat într-un cuvânt pocit „evenimentul zilei” de la popularii lu’ nea Traian, în care fata lu’ tata și-a silabisit, pardon, și-a silăbăsit abandonul din cursa electorală. Pentru așa o veste, merită, cred eu, să-i mai iertăm din poticnelile în propria-i limbă, care-i e mai dușmănoasă decât a altora.

 

Adică vreau să zic că nici un politician și nici un ziarist n-au cacarisit-o pe Eba mai dihai decât a făcut-o ea însăși. De exemplu, alaltăieri a luat națiunea martoră la testamentul său politic, transmis pe cale orală, prin care își lasă toată zestrea „personală” de voturi pruncului botezat de tac-su’ PMP. Și nimic, dar absolut nimic pentru vlăjganul PDL, care-a dus-o în brațe și-n cârcă atâta amar de ani.

 

Acu’, dacă Eba și-a luat adio de la PDL, o fi vreo supărare sau mai degrabă o ușurare pentru foștii săi colegi? Eu aș merge pe-a doua variantă. La ce-am văzut și-am auzit în ultimii cinci ani, s-or fi săturat și pedeliștii să mai bage bani cu nemiluita în fata lu’ tata doar ca să silăbăsească ea în Parlamentul European pe 10 mii de euroi lună de lună.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

N-au scăpat de limba ascuțită a fetei lu’ tata (veninoase limbi au ăștia-n neam!) nici „nevestele disperate” ale adversarilor politici aflate la locuri de cinste pe listele electorale. A silăbăsit Eba și la adresa lor câteva teste, ăăă, tecste, ăăă, texte despre cum vede ea moralitatea în politică. Și mai ales în „partidul înființat de tata”. Nu l-a uitat nici pe „dragă Stolo”, pretenul pe care-l jelea cu lacrimi de crocodil tac-su’ după ce-i luase locul la prezidențiale.

 

Pe „dragă Stolo” l-a umplut de „respect” Eba, acuzându-l ba că a depășit demult vârsta de pensionare, ba că ar fi un crai seducător de colege platinate. Păi ori mai poate, ori nu mai poate! I-or fi dat pedeliștii și chiar pedelistele pastile de putut, vorba aia, și uite-l pe „dragă Stolo”, târgoviștean de-al nostru, pus în capu’ listei. Oftică mare pe unii!

 

Era să uit că a silăbăsit Eba și despre actorul Mircea Diaconu, pe care l-a ironizat pentru „rolul de independent” pe care-l joacă la europarlamentarele din anu’ ăsta. A vrut să fie… „suptilă”! Apoi ne-a băgat și-n aritmetica votării. Mi-a stat inima-n loc auzind-o cum silăbăsea „1, 2, 3 și chiar procente…” pe care n-ar vrea să le piardă PMP-ul din cauza ei. Sau datorită ei, mai știi?

 

Și totuși… cred că Eba mai avea și alte supărări, nu doar alea veninoase la adresa foștilor săi colegi din PDL, ori a adversarilor politici. Apropos, no roc cu gura păcătosului care adevăr grăiește, ca să aflăm și noi de la Eba că și-a strâns repede cele 130.000 de semnături cu ajutorul „prietenilor din toate partidele”.

 

Silăbăseala asta mi-a plăcut cel mai mult la ea, mai ales că-i sclipeau ochii într-un mare fel sub breton. Câtă morală politică!Vasăzică a strâns 130.000 de semnături cu prietenii ei din toate partidele, dar le-a promis ca zestre doar „partidului înființat de tata”. Zi soro așa, ca să știm și noi de ce trebuie să stăm acasă în ziua votării!

 

Pe final am lăsat o bănuială cum că Eba ar mai putea avea o mare supărare despre care, însă, n-a silăbăsit nimic. Deocamdată! Cred că a fost ceva viermănos în mărul pe care i l-au oferit prietenii din PMP, ademenind-o să accepte tocmai locul al II-lea pe liste. Păi cum să fie Eba a doua în „partidul înființat de tata”? Așa că s-a cărăbănit. Pardon, s-a cărăbăsit!

 

 

 www.alinamavrodin.ro