20.07.2022 00:12

E nevoie de puncte, nu de spectacol!

E nevoie de puncte, nu de spectacol!
Galerie foto

Obișnuiți cu un fotbal zgârnic ofensiv și cu puține goluri marcate, mulți dintre fanii Chindiei s-au declarat încântați de debutul Chindiei în SuperLiga, chiar dacă a fost unul ineficient. Faptul că s-au înscris două goluri la Botoșani, într-un meci în care au mai fost și ocazii, a produs o bucurie nereținută printre suporterii târgovișteni. Eu nu mă declar la fel de entuziasmat, după un singur meci jucat sub comanda lui Adi Mihalcea, și acela pierdut.

Realist vorbind, moldovenii au pierdut mulți jucători de valoare, cam toți golgheterii din ultimul sezon, și par a avea cel mai modest lot de când activează prin Liga 1. Cu toate acestea, gazdele au ajuns foarte ușor în poziții de finalizare, asta pentru că apărarea Chindiei a arătat rău. Cel puțin la nivelul fundașilor centrali, Celea și Boldor, au fost probleme alarmante, și nu prea văd soluții rezonabile în lot.

Mihalcea a apelat masiv și la rezerve, după pauză, încercând o revenire spectaculoasă, însă în afara unor goluri frumoase și a unui joc plăcut, Chindia nu a luat puncte în fața unui adversar sub nivelul sezoanelor trecute, care nu a arătat mare lucru, dar a câștigat. E prematur să tragem concluzii, însă au fost cam multe greșeli individuale, pentru un meci de Liga 1. Sau, poate că anumiți jucători nu sunt de Liga 1, mai ales ca titulari. În cazul unora, se vede că au cam făcut tușa.

Pe bune dreptate, Mihalcea nu s-a arătat impresionat de joc, el vrea puncte. La nivel declarativ, omul a fost decent până în acest moment, și realist. E conștient că punctele și rezultele îl vor ține pe post, jocul frumos contează mai puțin. Nu știu dacă roș-albaștrii își vor permite să evolueze la fel de deschis cu forțele campionatului. Fără o apărare îngrijită, va fi mai greu decât în sezonul trecut.

 

 

Costin Mihai