25.01.2023 00:10

E important ca echipa să revină acasă!

E important ca echipa să revină acasă!
Galerie foto

Stadioanele noi sau modernizate provoacă o emulație senzațională în jurul echipelor care beneficiază de ele. Ultima formație de pe această listă, de la nivelul primului eșalon fotbalistic, este AFC Hermannstadt. Măcinată de probleme financiare, dovadă fiind penalizarea pe care a primit-o de curând, echipa pregătită de Marius Măldărășanu joacă pe o arenă modernă, care atrage mulți suporteri.

La ultima partidă din campionat, cu FCSB, atmosfera a fost una fantastică, și chiar dacă AFC Hermannstadt a pierdut, echipa din Sibiu a oferit o replică solidă unei formații mult mai valoroase, aportul suporterilor fiind evident în evoluția formației lui Măldărășanu. Chindia se chinuie de ani buni prin străini, fiind nevoită să înceapă și acest an departe de casă.

Luni, formația târgovișteană a fost considerată echipa gazdă pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, împotriva celor de la FC Argeș, în primul joc oficial din 2023. În etapa următoare, Chindia merge pe același stadion, dar din postura de echipă oaspete, pentru că va evolua împotriva Petrolului. O postură amuzantă, dar și ușor penibilă, care ar trebui rezolvată cât mai curând. În fotbalul românesc găsim tot mai multe povești incredibile.

Dacă ni se pare ciudat că pe băncile tehnice ale echipelor iau loc persoane fără licență, la fel de ciudat este faptul că o echipă are dreptul să evolueze în eșalonul de elită al fotbalului românesc, fără să aibă un stadion propriu. Suntem conștienți că s-au făcut eforturi foarte mari pentru modernizarea arenei „Eugen Popescu”, însă parcă a trecut prea mult timp și s-au scurs prea multe promisiuni, de când n-am văzut-o pe Chindia acasă.

E important ca echipa să revină la Târgoviște. Pe lângă factorul sportiv, sunt și alte lucruri care pot fi luate în calcul. Părerea mea este că, cel puțin un an de zile, stadionul va fi plin la fiecare meci, lucru care ar putea atrage atenția asupra Chindiei, și implicit, ar putea aduce și mai mult sprijin din mediul privat.

O echipă care are un stadion modern și mulți suporteri alături poate aduce sponsori mult mai ușor decât una care evoluează în deplasare la fiecare meci. Alte promisiuni nu își mai au rostul, sper doar că în această stagiune o vom putea vedea pe Chindia evoluând la Târgoviște.

 

 

Cosmin Sava