09.08.2022 00:10

Eșec împotriva campioanei

Eșec împotriva campioanei
Galerie foto

* Chiar dacă CFR Cluj a terminat meciul cu doi oameni mai puțin, Chindia nu a avut forța să revină și să anuleze avantajul obținut de campioană încă din prima parte a meciului.

 

Chindia Târgoviște a jucat în etapa cu numărul 4 a acestui sezon de SuperLiga împotriva celor de la CFR Cluj, campioana României din ultimii cinci ani. Meciul a fost unul cu scandal, în care oaspeții au încasat trei cartonașe roșii, fiind sancționați antrenorul Dan Petrescu și jucătorii Emmanuel Yeboah și Gabriel Debeljuh. Chiar dacă CFR Cluj a terminat meciul cu doi oameni mai puțin, Chindia nu a avut forța să revină și să anuleze avantajul obținut de campioană încă din prima parte a meciului.

CFR, în avantaj la pauză

Chindia a început bine meciul, Neguț l-a servit pe Popa, însă acesta a nu a prins cadrul porții lui Bălgrădean(1),  la fel ca și Popadiuc, care a șutat peste din afara careului(10). CFR a oferit replica prin Betancor, însă lovitura acestuia de cap a fost apărată de Căbuz(19). Echipa din Cluj a reușit să deschidă scorul prin Muhar, care a punctat cu o lovitură de cap în urma unei faze fixe(27).  Echipa lui Petrescu a rămas periculoasă, dar Căbuz a intervenit bine la execuția lui Petrila(34). Formația târgovișteană a încercat să egaleze până în pauză, dar Bălgrădean a reținut șutul lui Neguț(45),  iar echipa care a marcat până la urmă a fost CFR-ul, prin Yeboah, cel care a reușit o execuție spectaculoasă și l-a învins pe Căbuz(45+1).

Chindia a încercat să revină

Formația pregătită de Adi Mihalcea a ieșit mai hotărâtă de la cabine, însă șutul lui Passaglia a fost deviat în afara terenului(48). Chindia a continuat să atace, însă Chamed nu a prins cadrul porții cu un șut din afara careului(58). Ultima ocazie a partidei a avut-o Șerban, însă șutul puternic al acestuia s-a oprit în bara porții apărate de Bălgrădean, mingea a sărit la Popadiuc, acesta a pasat la Popa, dar atacantul a trimis pe lângă(90), iar CFR Cluj s-a impus cu 2-0.

Caseta tehnică

Stadion: „Ilie Oană”-Ploiești. Au marcat: Muhar(27), Yeboah(45+1). Cartonașe galbene: Neguț(56), Cooper(70), Passaglia(87)/Braun(71). Cartonașe roșii: Yeboah(66), Debeljuh(79). Au arbitrat:  Iulian Călin, George Neacșu și Romică Bârdeș.

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Ad. Ioniță (74 Șerban) – Neguț, Chamed (83 Mihaiu), Vorobjovas (46 Passaglia), D. Dumitrașcu (59 Cooper) – Popadiuc – D. Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea.

CFR: Bălgrădean – Braun (90+6 Yuri), Kolinger, A. Burcă, Brucic – Hoban (74 Boateng), Muhar, Bordeianu (74 Roger) – Yeboah, Jefte (74 Debeljuh), Petrila (85 Bălan). Antrenor: Dan Petrescu.

Cosmin Sava