14.04.2015 00:17

După 15 ani: clădirea Oficiului Poștal de la Gară va fi reparată

După 15 ani: clădirea Oficiului Poștal de la Gară va fi reparată
Galerie foto

❚ Distrus în urma unei explozii, în care și-a pierdut viața dirigintele de poștă, imobilul zdrențuit zace nereparat din anul 2000 ❚ Ministerul pentru Societatea Informațională a anunțat oficial că se lucrează deja la întocmirea unei expertize și a unui proiect tehnic, dar și la obținerea tuturor autorizațiilor necesare, după care va începe procedura de achiziție publică pentru atribuirea lucrărilor de reconstrucție ❚ „Jurnal de Dâmbovița” a semnalat în repetate rânduri că zona Gării este o „carte de vizită” jenantă pentru Târgoviște, din cauza acestui imobil-fantomă

ANA MARIA POPESCU


Clădirea Oficiului Poștal nr. 3 de la Gara Târgoviște Sud, care a fost distrusă în urma unei explozii produse în anul 2000, va fi refăcută în totalitate, lucrările urmând să înceapă în acest an. Vestea bună vine de la Ministerul pentru Societatea Informațională, Direcția Generală Societatea Informațională, care a anunțat, prin deputatul PSD Ionuț Săvoiu, care s-a interesat recent de șansele de refacere a acestui imobil, că obiectivul este inclus pe un loc prioritar în lista de investiții pe 2015.

În răspunsul primit de deputatul Ionuț Săvoiu de la Direcția Generală Societatea Informațională se specifică clar faptul că se lucrează deja la întocmirea unei expertize și a unui proiect tehnic, dar și la obținerea tuturor autorizațiilor necesare, iar după finalizarea și obținerea tuturor documentelor se va realiza procedura de achiziție publică pentru atribuirea lucrărilor de construcție a acestui Oficiu Poștal.

 

Se estimează 8-9 luni perioada... documentelor

„Cercetările, cât și procesele intentate s-au desfășurat în perioada 2000-2014. În această perioadă, datorită decesului angajatului poștal nu s-a permis accesul în clădire pentru demararea refacerii clădirii. La propunerea Oficiului Județean de Poștă Dâmbovița, a fost inclus în Planul de Investiții 2015 – varianta ianuarie, anexa 2 «Lista investiții și lucrări de intervenție noi pentru anul 2015» la poziția 3 a Regiunii Ploiești, obiectul «Refacere clădire OP 3 Târgoviște». Premergător execuției lucrărilor, la obiectivul menționat este necesară întocmirea unei expertize tehnice, obținerea Certificatului de urbanism, avize, proiect tehnic, autorizație de construire. Toate acestea implică o perioadă de timp de aproximativ 8-9 luni, după care se va proceda la organizarea procedurii de achiziție a execuției lucrărilor. CN Poșta Română SA, prin direcțiile specializate, va efectua toate demersurile necesare pentru refacerea cât mai urgentă a acestei clădiri ce se află în patrimoniu”, a dat asigurări, în scris, Alexandru Petrescu, director general la Direcția Societatea Informațională.

În această clădire au funcționat Oficiul de Poștă Rurală Mecanizată și un oficiu poștal. Clădirea a fost construită în anul 1982, activitatea de poș- tă desfășurându-se în imobil până în februarie 2000, atunci când în urma unei acumulări de gaze prin rețeaua conductelor de telefonie, s-a produs o explozie în urma căreia dirigintele oficiului poștal și-a pierdut viața, iar imobilul a fost grav avariat.