14.06.2022 00:10

Dulca vrea la Rapid

Dulca vrea la Rapid
Galerie foto

* ,,E momentul să plec de la Chindia. Poate o să vorbesc acum și cu Adrian Mutu. Rapid trebuie să achite o clauză. Mi se pare lisă de respect. Avem 3 luni de restanțe. Am colegi care se împrumută la familie sau prieteni pentru că nu mai au bani”, a transmis mijlocașul formației târgoviștene

 

COSMIN SAVA


 

Chindia Târgoviște traversează o perioadă agitată. Colaborarea cu Emil Săndoi nu a mai fost prelungită, iar pe banca tehnică a ajuns Adrian Mihalcea, fostul antrenor de la Unirea Slobozia. În privința lotului, Chindia l-a pierdut pe Paul Iacob, care a ajuns la Rapid, iar cei de la playsport.ro anunță că nici Sila, Roumpoulakou, Kocic, Cherchez, Martac sau Chunchukov nu vor mai continua la Târgoviște. S-a vorbit mult și de plecarea lui Marco Dulca la Rapid București, însă președintele Marcel Ghergu a transmis că această mutare este posibilă, doar dacă clubul din Giulești va plăti clauza de reziliere, în valoare de 300.000 de euro, conform aceleași surse. Dulca a jucat 36 de meciuri pentru Chindia în ultimul sezon, reușind să marcheze de două ori și să ofere două pase decisive, fiind evaluat la 900.000 de euro conform Transfermarkt. La Rapid a ajuns Paul Iacob, care nu a dorit să-și mai prelungească înțelegerea cu Chindia. El nu s-a autopropus în Giulești și a anunțat executivul grupării târgoviștene că a semnat cu Rapid, după barajul cu Chiajna.

,,Am colegi care se împrumută la familie sau prieteni”

Mijlocașul Chindiei a transmis că există importante întârzieri salariale la formația târgovișteană și speră să ajungă la Rapid în această vară. „Mi-aș dori să la o echipă ca Rapid, o echipă de tradiție. Ori în România, ori în străinătate. E momentul să plec de la Chindia. Poate o să vorbesc acum și cu Adrian Mutu. Rapid trebuie să achite o clauză. Dacă se activează, voi fi jucătorul celor de acolo. Suntem neplătiți de câteva luni la Chindia. Mi se pare lisă de respect. Avem 3 luni de restanțe. Am colegi care se împrumută la familie sau prieteni pentru că nu mai au bani”, a spus Dulca la ProArena.

Ghergu susține altceva: ,,Mai există o restanță salarială”

Prezent la Sport Show, pe Columna TV, președintele Marcel Ghergu a înaintat o cu totul altă versiune legată de bani. ,,Mai există o restanță salarială, dar sperăm ca zilele următoare, până la finalul lunii, să ajungem cu plățile la zi. A fost și acel moment în care nu au obținut rezultate și am blocat plata salariilor, pentru a-i stimula un pic. Le-am mai oferit așa, un salariu”. Poziția modestă ocupată de Chindia la finalul sezonului (13) s-a resimțit și la nivelul sumelor încasate din drepturile de televizare. Spre exemplu, în 2021, când echipa a terminat pe locul 7, în conturile clubului au intrat peste 1,5 milioane de euro. Acum, s-a depășit cu puțin 1 milion de euro. Chiar dacă sunt jucători care iau în calcul depunerea unor memorii, conducătorii Chindiei rămân atenți la termenele de plată, pentru a nu risca să-i piardă gratis.