28.02.2014 08:13

Dublă lansare de carte

Dublă lansare de carte
Galerie foto

❚ George Geacăr și Claudiu Komartin semnează volumele „Zoom. Gaura de vierme”, respectiv „Cobalt”

 

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Ieri, 27 februarie a.c., Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița a organizat, în colaborare cu cenaclul literar „Radu Petrescu” de la Palatul Copiilor din Târgoviște, lansarea volumelor de versuri „Zoom. Gaura de vierme” - autor George Geacăr, și „Cobalt” - autor Claudiu Komartin.

 

Conf.univ.dr. Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene, moderator al activității, a prezentat invitații, referindu-se la creația și publicațiile acestora. În public i-am remarcat pe scriitorii Ștefan Ion Ghilimescu, Mircea Drăgănescu, Gandy Romulus Georgescu, Ion Vișan, Grigore Grigore, Ioana Dana Geacăr.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Din partea Consiliului Județean Dâmbovița a participat Ivan Vasile Ivanoff, secretarul județului, care a deschis manifestarea vorbind despre George Geacăr, membru al Uniunii Scriitorilor din România, reamintind pe lângă valoarea creației poetice, și pe aceea de jurnalist. Criticul literar și scriitorul Tudor Cristea a precizat:

„De data asta avem în față doi poeți care sunt remarcabili. George Geacăr este un destin literar căruia i-am citit toate cărțile tipărite. Îi cunosc și evoluția creației, unitară, cu amprentă personală, sincronică, evitând cu obstinație metafizica, poeticul obișnuit. Omul și poetul degajă forță, demnitate, este un poet și un scriitor autentic”.

Poetul Claudiu Komartin a dorit să vorbească personal despre poezia sa, dintr-o perspectivă „care mie îmi prinde bine ca practicant al acestei arte, evident una subiectivă. M-a adus în Târgoviște prima dată poetul Constantin Virgil Bănescu”. Totodată, Claudiu Komartin a subliniat că volumul pe care-l semnează, „Cobalt”, este „o carte foarte importantă pentru mine, o legătură cu memoria și în care mi-am pus toate problemele importante pe care cineva le are de-a face cu poezia”, remarcând totodată că lucrarea are „poeme de dragoste destul de disperate”.