17.03.2023 00:13

DSVSA a început controalele în trafic cu Poliția

DSVSA a început controalele în trafic cu Poliția
Galerie foto

A mai rămas aproximativ o lună până la Paște, iar inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița,  au început controalele în trafic.

De asemenea, în perioada următoare se vor intensifica controalele și în unitățile comerciale pentru produsele de origine animală. Potrivit directorului DSVSA, Sandu Tolea, vânzătorii ambulanți de carne animală ar putea avea în acest an o „surpriză” dacă nu au documentele necesare pentru transport. Noua lege, care trebuie să fie aprobată și în Camera Deputaților, prevede confiscarea atât a produselor de carne, cât și a autoturismului cu care o transportă.

„Noi stăm tot timpul cu «arma la picior» și efectuăm frecvent controale în unitățile comerciale pentru a verifica produsele din carne animală. De asemenea, ținând cont de faptul că ne apropiem de sărbătorile Pascale, am demarat și controalele din trafic, în parteneriat cu agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. De acum încolo vom fi săptămânal pe străzi și nu doar în zonele unde știm că se transportă frecvent ilegal carne animală, ci oriunde putem efectua aceste controale. Pe măsură ce se apropie Paștele, vor fi intensificate aceste controale, atât în unitățile comerciale, cât și în trafic. Așteptăm să se aprobe noua lege privind transportul ilegal de carne animală. În aceasta este stipulat inclusiv confiscarea mașinii acolo unde găsim animale fără documente. Legea trebuie să treacă acum de Camera Deputaților”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

Ștefan Khalil