27.05.2020 09:42

DSP, amenzi uriașe pentru transportatori

DSP, amenzi uriașe pentru transportatori
Galerie foto

În intervalul 18-25 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmbovița, a efectuat acțiuni de inspecție la 8 societăți comerciale care asigură transportul rutier al lucrătorilor către locul de muncă și retur,  în vederea verificării implementării măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2.

         Au fost inspectate mai multe mijloace de transport auto care aparțin unor operatori din județele Dâmbovița, Prahova și Ilfov, iar în majoritatea cazurilor s-a constatat că nu sunt respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătății numărul 829/2020 și anume:

-       nu se asigură izolarea conducătorului auto față de călători;

-       nu se efectuează operațiuni de curățare și dezinfectare a mijloacelor de transport înaintea fiecărei curse;

-       unele mijloace de transport nu au în dotare dispensere cu dezinfectant pentru mâini;

-       nu s-a putut face dovada avizelor sanitare de plasare pe piață a unor produse biocide TP1, puse la dispoziția călătorilor pentru dezinfecția mâinilor.

Pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite, personalul împuternicit din cadrul D.S.P. Dâmbovița a aplicat 7 sancțiuni contravenționale conform H.G.857/2011, art. 30, lit. (h), în valoare totală de 65000 lei.