13.02.2024 00:18

Drum pe 4 benzi între A1 și DN7

Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Galerie foto

*Proiectul vizează lărgirea la 4 benzi de circulație a unui traseu de aproximativ 14 kilometri, cu o lățime a platformei de 19,00 metri *Un alt aspect al proiectului este dublarea actualului pod peste râul Argeș


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a deschis procedura de consultare publică pentru Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lărgirea la 4 benzi a drumului de legătură între autostrada A1 și DN7 (DJ 711A). Anunțul a fost făcut de către Ionuț Săvoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului, fost consilier județean în Dâmbovița.

Obiectivul de investiții, care urmează să fie finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Transport 2021-2027 și de la bugetul național, a primit avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe în data de 5 ianuarie 2024.

Proiectul vizează lărgirea la 4 benzi de circulație a unui traseu de aproximativ 14 kilometri, cu o lățime a platformei de 19,00 metri. Un alt aspect al proiectului este dublarea actualului pod peste râul Argeș.

Această inițiativă este parte a eforturilor de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii rutiere din România, având ca scop principal creșterea siguranței și fluidității traficului în această zonă strategică de legătură între două importante artere de transport.

Proiectul de lărgire la 4 benzi a drumului de legătură între A1 și DN7 reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii noastre de transport. Prin consultarea publică, dorim să implicăm cetățenii și părțile interesate în procesul decizional, pentru a asigura o infrastructură modernă și eficientă, în beneficiul tuturor utilizatorilor”, a declarat Ionuț Săvoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Proiectul se află acum în faza de consultare publică, iar Ministerul Transporturilor și Infrastructurii încurajează toți cetățenii și entitățile interesate să-și exprime opinia și sugestiile pentru îmbunătățirea acestuia, înainte de a fi supus aprobării Guvernului.

Ștefan Khalil