14.03.2023 00:10

Drum liber către play-off

Drum liber către play-off
Galerie foto

La finalul săptămânii trecute, s-a reluat competiția și la nivelul Ligii a 3-a, acolo unde județul Dâmbovița are două reprezentante, FC Pucioasa și Flacăra Moreni. În prima etapă a jucat doar formația de pe Patrana, pentru că Flacăra ar fi trebuit să întâlnească Astra Giurgiu, însă fosta campioană națională s-a retras din competiție anul trecut.

Atenția este îndreptată în mod special către activitatea echipei din Moreni, aceasta având șanse mari să ocupe un loc de play-off la finalul sezonului regular. Rolurile s-au schimbat în această stagiune, Pucioasa are mari dificultăți, cel mai bun exemplu fiind înfrângerea din ultima rundă, 1-2 cu Muscelul Câmpulung, ultima clasată, în timp ce Flacăra este aproape de o calificare, care i-ar permite mai apoi să spere la o prezență în primul baraj pentru promovarea în liga secundă.

Echipa lui Paraschiv a beneficiat și de  rezultate favorabile din partea adversarelor, în prima rundă din 2023. CS Dinamo București, Real Bradu și Unirea Bascov au pierdut puncte importante, astfel că, în acest moment, Flacăra ocupă locul 3 în Seria C4, cu două etape înainte de finalul sezonului regular. Formația morenară stă la mâna ei, nu mai are nevoie de alte rezultate favorabile în indirecte, motiv pentru care partidele cu FCSB 2 și Real Bradu sunt de o importanță ridicată.

Am urmărit formația morenară în câteva jocuri de pregătire, iar Paraschiv se pare că a reușit să formeze o echipă bine organizată, capabilă să ofere un fotbal de calitate. Flacăra are la dispoziție un lot echilibrat, care cuprinde atât jucători tineri, de perspectivă, cât și fotbaliști experimentați, ce pot face diferența în orice moment, aici cel mai bun exemplu fiind Andrei Iliescu. Flacăra joacă sâmbătă, pe teren propriu, cu FCSB 2, un meci care le poate deschide drumul morenarilor către play-off.

Nu va fi un joc deloc ușor, chiar dacă adversarul este unul din a doua parte a clasamentului. Sper că jucătorii formației morenare vor conștientiza importanța momentului și vor trece cu bine de această partidă. Deși mulți nu le dădeau nicio șansă, inclusiv persoane din Moreni, apropiate de echipă, acești băieți au demonstrat că sunt capabili de lucruri frumoase, iar calificarea în play-off ar fi o palmă pentru cei care au pus interesele personale și orgoliul mai presus de binele echipei.

Urmează două jocuri dificile, iar suporterilor nu le rămâne decât să fie alături de Flacăra, pentru că, împreună, jucători și fani, pot duce această echipă acolo unde îi este locul.

 

 

 

Cosmin Sava