27.03.2024 00:20

Drum inaugurat la Raciu

Drum inaugurat la Raciu
Galerie foto

*Proiectul, evaluat la 2,3 milioane de lei, a fost realizat în parteneriat între CJD și Primăria Mătăsaru, pentru a îmbunătăți infrastructura locală și a facilita accesul locuitorilor din zonă

 

Ștefan Khalil


 

Marți dimineață, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a participat la inaugurarea drumului principal din satul Sălcioara, comuna Raciu, și a ulițelor laterale, pe o lungime de 2,3 kilometri. Proiectul, evaluat la 2,3 milioane de lei,  a fost realizat în parteneriat între CJD și Primăria Mătăsaru, pentru a îmbunătăți infrastructura locală și a facilita accesul locuitorilor din zonă. Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu 1,15 milioane de lei, iar restul sumei a fost asigurată de UAT Mătăsaru.

La evenimentul inaugural, primarul comunei Mătăsaru, Radu Nae, a exprimat recunoștința sa față de conducerea CJD pentru sprijinul  acordat comunității locale, pentru investițiile  în infrastructură. A mai participat la inaugurarea noului drum asfaltat și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a subliniat că proiectul de asfaltare a drumului în satul Sălcioara nu este singura investiție pe care a demarat-o în parteneriat cu Primăria Mătăsaru. Șeful forului administrativ a mai adăugat că mai există și alte proiecte în desfășurare, inclusiv realizarea unui trotuar pe Drumul Gării în Odaia Turcului până la Gara Mătăsaru, precum și construirea unei baze sportive în comuna Mătăsaru.

„Tot prin asociere, mai avem două proiecte majore pentru comuna Mătăsaru, prin Programul Național Anghel Saligny, pentru asfaltare, în valoare de aproape 20 de milioane de lei. Sunt două proiecte în cadrul căruia vom asfalta toate străzile din comună. Un proiect este în valoare de 12,7 milioane de lei și un proiect în valoare 7,2 milioane de lei. Nu în ultimul rând, prin Compania de Apă, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM), extindem rețeaua de canalizare cu 22 de kilometri doar pentru comuna Mătăsaru. Valoarea acestui proiect este de 54 de milioane de lei”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Iată că, în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, a fost asfaltate drumul principal și ulițele laterale din satul Sălcioara, pe o lungime de 2,3 km. Proiectul a avut valoarea de 2,3 milioane de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu suma de 1,15 milioane de lei. Contribuția a fost de 50% CJD și 50% UAT Mătăsaru. Este un drum care a fost de strictă necesitate, în special pentru locuitorii satului Sălcioara, dar nu numai. Mai avem două proiecte prin Programul județean de Dezvoltare Locală. Este vorba despre o bază sportivă și un trotuar, care deja este executat. Fără sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița nu am fi avut cum să desfășurăm atâtea proiecte, care a contribuit cu 50% pentru fiecare obiectiv”, a declarat primarul comunei Mătăsaru, Radu Naie.

La final, autoritățile au tăiat panglica pentru inaugurarea noului drum care a fost reabilitat.