21.03.2016 00:16

"Dreapta politică e ruptă, PSD e un monolit"


Galerie foto

❚ „ALDE, Mișcarea Populară, PNL cu siguranță împreună vor face 50%, dar, din păcate, va fi greu să câștige alegerile, pentru că nu este o dreaptă unită și te lupți cu PSD care rămâne prin excelență un monolit greu de sfărâmat”, a declarat Adrian Rădulescu ❚ Până una alta, Mișcarea Populară Dâmbovița anunță că pe 16 aprilie îl așteaptă pe Traian Băsescu la Târgoviște, iar pe de altă parte, a început să câștige teren electoral, prin exodul celor din PNL și UNPR ❚ Asta în timp ce, la nivel național, Curtea de Apel București a respins înregistrarea Mișcării Populare, iar liderul Traian Băsescu a declarat că se va merge în alegeri ca Partidul Mișcarea Populară

ANA MARIA POPESCU


Traian Băsescu vine special la Târgoviște luna viitoare, pentru a lansa oficial candidații Mișcării Populare din județul Dâmbovița. Liderii locali ai Mișcării Populare au început deja pregătirile pentru vizita președintelui partidului, din 16 aprilie. Fostul președinte al țării, actual președinte al Mișcării Populare, se va întâlnii cu membrii, simpatizanții și candidații dâmbovițeni ai formațiunii politice la Clubul Studenților din municipiul Târgoviște. Conform sondajelor efectuate în ultima perioadă, Mișcarea Populară a câștigat teren electoral în județul Dâmbovița și are toate șansele să intre în Consiliile Locale și în Consiliul Județean Dâmbovița. Liderul Mișcării Populare, Adrian Rădulescu, susține că forțele de pe dreapta eșichierului politic vor reuși să strângă împreună peste 50% dintre procentele electorale, însă PSD rămâne cea mai puternică formațiune politică din județ și nu numai.

„Traian Băsescu vine la Târgoviște pe 16 aprilie.Va fi o lansare oficială a candidaților noștri pentru alegerile locale din 5 iunie. Traian Băsescu va spune și targetul partidului pentru aceste alegeri, între 10 și 12%. (...) Noi credem în sondajele adversarilor. Mișcarea Populară a prins în județele roșii... Dâmbovița nu mai este dominant roșu, acum discutăm undeva de 50-50% ca județ în ansamblul lui. Eu cred că se va vedea la viitoarele alegeri partidele care se poziționează în dreapta, este vorba de ALDE, de Mișcarea Populară, de PNL, care cu siguranță împreună vor face 50%, dar, din păcate, va fi greu să câștige alegerile, pentru că este o dreaptă ruptă, nu este o dreaptă unită și te lupți cu un PSD care rămâne prin excelență un monolit greu de sfărâmat. Probabil că timpul va decide și își va pune amprenta și se vor mai crea breșe. Cu siguranță, în Târgoviște și în foarte multe localități vom face câteva surprize, în sensul scorului electoral pe care îl vom obține și cu siguranță vom obține și 4-5 primării în județ”, a declarat liderul Mișcării Populare, Adrian Rădulescu.

La întâlnirea cu Traian Băsescu se pare că vor participa și foarte mulți foști liberali care, în urma „permutărilor” din PNL, au decis să se alăture Mișcării Populare. Săptămâna trecută, președintele MP Dâmbovița anunța că aproape 500 de liberali și uneperiști au semnat adeziuni la Mișcarea Populară, iar exodul continuă. Potrivit liderilor Mișcării Populare, recent, întreaga Organizație PNL Brezoaiele, în frunte cu viceprimarul localității, au trecut în barca politică la a cărei cârmă se află Traian Băsescu.

Mișcarea Populară va participa la alegeri sub numele Partidul Mișcarea Populară

Adrian Chițescu, președintele Partidului Mișcarea Populară Dâmbovița, a transmis printr-un comunicat de presă că formațiunea politică dezminte speculațiile conform cărora Mișcarea Populară nu va participa la alegerile locale stabilite pentru data de 5 iunie 2016. Se va reveni la denumirea „Partidul Mișcarea Populară”, iar „mărul” va fi simbolul formațiunii.

Potrivit liderului PMP Dâmbovița, toti candidații, atât cei pentru funcția de primar, cât și cei pentru funcția de consilier, vor participa la aceste alegeri pe listele Partidului Mișcarea Populară.

„Deși mulți au depus o muncă intensă pentru a completa listele cu semnături pentru susținere, vom relua acest proces începând de mâine (n.n. sâmbătă, 19 martie a.c.), cu modificările aferente. Rămânem aceeași formațiune onestă, serioasă și cu o traiectorie definită”, se precizează în comunicatul remis redacției.

Vineri, 18 martie a.c., magistrații Curții de Apel București au respins înregistrarea Mișcării Populare.