28.02.2023 00:14

Două unități de învățământ din Pucioasa vor fi reabilitate

Două unități de învățământ din Pucioasa vor fi reabilitate
Galerie foto

*Primarul Constantin Ana a mai precizat că ambele școli vor fi reabilitate prin Programul Operațional Regional (POR) 2021 – 2027

 

Administrația publică locală din orașul Pucioasa anunță două proiecte de anvergură care vizează Școala Gimnazială Nr 1 „Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială Nr 4 „Elena Donici Cantacuzino”, care vor schimba radical cele două unități de învățământ. Primarul Constantin Ana a mai precizat că ambele școli vor fi reabilitate prin Programul Operațional Regional (POR) 2021 – 2027.

În ceea ce privește proiectul Școlii Nr 1 „Mihai Viteazul”, conducerea Primăriei orașului stațiune a anunțat că actualul corp de clădire al unității de învățământ va fi complet modernizat și extins, astfel încât toți elevii să învețe de dimineață. Investiția cuprinde realizarea a 12 clase noi și o sală de evenimente. Nu în ultimul rând, sala de sport de la Școala „Mihai Viteazul” va fi modernizată și se va face legătura între ea și corpul de clădire al unității școlare, printr-o pasarelă.

Proiectul pentru Școala Nr 4 „Elena Donici Cantacuzino” este foarte asemănător ca la prima unitate de învățământ menționată. Primarul Constantin Ana a precizat că investiția pentru Școala Nr 4 presupune modernizarea clădirii existente, demolarea mansardei și înlocuirea ei cu un etaj nou. De asemenea, va fi construit un corp de clădire care va cuprinde 12 săli de clasă și o sală pentru evenimente.

„Aceasta este viziunea noastră despre infrastructura școlară din orașul Pucioasa, cele doua investiții prezentate completând investițiile deja începute la CNNT, Liceul Tehnologic și cele 3 Grădinițe!”, a transmis primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

 

 

Ștefan Khalil