07.01.2022 00:16

Două localități au intrat în scenariul Galben!

Două localități au intrat în scenariul Galben!
Galerie foto

*Potrivit datelor transmise ieri de Instituția Prefectului, două localități au depășit rata de incidență de 1,50 și se află sub scenariul Galben

*Este vorba despre comuna Răzvad, care a ajuns la rata de infectare de 1.69 și comuna Tătărani, cu 1.60, rata de infectare raportată în ultimele 14 zile. Și comuna Crevedia este foarte aproape de scenariul Galben, având 1.49 rata de incidență

 

Ștefan Khalil


Primele semne ale valului cinci al pandemiei de COVID-19 încep să se vadă și în Dâmbovița! Potrivit datelor transmise ieri de Instituția Prefectului, două localități au depășit rata de incidență de 1,50 și se află sub scenariul Galben.

Este vorba despre comuna Răzvad, care a ajuns la rata de infectare de 1.69 și comuna Tătărani, cu 1.60, rata de infectare raportată în ultimele 14 zile.  De aproape patru săptămâni, toate localitățile din județul Dâmbovița au fost în scenariul verde, dar se pare că lucrurile nu mai sunt la fel de liniștite.

Și comuna Crevedia este foarte aproape de scenariul Galben, având 1.49 rata de incidență. Să fie deja începutul valului cinci? Înainte de Crăciun, specialiștii din sănătate spuneau că acest moment va veni după 15 ianuarie 2022, dar relaxarea restricțiilor a grăbit puțin lucrurile.

Nici situația cazurilor de infectări de la nivel județean nu este tocmai una fericită. La ultima raportare erau înregistrate 16 noi cazuri de COVID. Rămâne de văzut cum va evolua valul cinci al pandemiei de coronavirus.