24.10.2014 00:19

Două incendii, aceeași cauză: coșurile de fum

Două incendii, aceeași cauză: coșurile de fum
Galerie foto

În ultimele 24 de ore, echipaje de la Detașamentele de pompieri Titu și Găești au intervenit pentru stingerea a două incendii produse la locuințele unor cetățeni, ambele având aceeași cauză probabilă de incendiu - coș de fum neprotejat termic corespunzător față de materiale combustibile.

Primul incendiu a izbucnit în dormitorul unei case din comuna Costeștii din Vale, unde au ars diverse materiale combustibile, cca. 10 mp plafon din lemn și acoperișul casei pe o suprafață de cca. 30 mp. În urma incendiului, o femeie de 28 ani a suferit arsuri pe mâini și față, aceasta fiind preluată și transportată la spital de un echipaj SMURD.

Pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit pentru stingerea celui de al doilea incendiu care s-a produs în podul unei locuințe din comuna Petrești. Au ars cca. 2 mp din acoperișul casei și cca. 2 mp tavan din lemn. În ambele cazuri, intervenția promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor locuințele cetățenilor care, acum în prag de iarnă, își puteau pierde toată agoniseala.

 

Improvizațiile pot fi fatale

Răcirea bruscă vremii îi face pe cetățeni să utilizeze mijloacele de încălzire. Frigul îndeamnă și unele persoane fără posibilități să-și confecționeze singure instalații de încălzire, dar pentru a-și asigura confortul termic în locuințe recurg la tot felul de improvizații.

Pompierii atrag atenția că, în majoritatea cazurilor, improvizațiile, fie că sunt făcute la sistemele de încălzire, la instalațiile de gaze sau cele electrice, conduc la adevărate dezastre și tragedii, provocând explozii, incendii, explozii urmate de incendiu sau intoxicări cu monoxid de carbon, care se soldează adesea cu pierderi de vieți omenești, persoane rănite și pagube materiale importante.

 

Compartiment informații publice Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița