23.05.2024 00:20

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Galerie foto

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște… halucinante falsuri istorico-etno-lingvistice care să-i servească de „casus belli” pentru a ataca Basarabia/Republica Moldova, așa cum a făcut-o și atunci, când s-a năpustit asupra Ucrainei.

Și, iat-o pe cucuveaua de serviciu, Maria Zaharova, purtătoarea de vorbe aiurea-n vânt (o lălăială, ba nu, o aluzie bolșevistoidă geopolitică) la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Păcat de nurii ei pe care și-i ofilește cu otrava minciunii sfruntate, și nu că n-ar avea habar de adevărul istoric, femeia răspunde cu credință și devotament ordinelor țarului de la Kremlin. Mașa a acuzat-o pe Maia Sandu, vezi Doamne, de… genocid… lingvistic pe seama „națiunii moldovenești” (tot o idioție inventată de satanicul Stalin), care n-ar avea nici în clin, nici în mânecă, nici sufletește cu neamul românesc.

Binenînțeles, Mașa lui Putin visează cai verzi pe pereți, adică naziști. Of și iar of, recurentă, tema nazismului/nazificării chinuie cumplit gândirea filosofică/geopolitică a țarului Putin și a strategilor/acoliților săi de strânsură bolșevică. Tot caută, cu ardoare asasină, pricină de a readuce – așa cum aminteam/avertizam – mortul de la groapa istoriei.

Imperiul țaristo-sovietic, deci. Pricini de o absurditate perfectă, cusute cu ață roșie – apropo de culoarea aia a groazei a palatului Lubianka (sediul, rând pe rând, al NKVD, KGB și, acum, FSB) – și care tocmai acestui absurd poate duce la distrugerea unor țări și popoare. Așadar, ce a „găvărit” Mașenka lui Putin - se înțelege că este vorba de gândirea ăstuia și nu a ei: cică Maia Sandu ar fi o hitleristă sadea și ar fi transformat, „într-o secundă, limba moldovenească, dintr-o lovitură de pix […] în limba română. Și ce este ceasta decât elemente de genocid împotriva unui întreg popor?”.

 

(va urma)

 


George Coandă