01.07.2019 00:14

Doi turiști lituanieni, salvați de jandarmii montani dâmbovițeni

Doi turiști lituanieni, salvați de jandarmii montani dâmbovițeni
Galerie foto

❚ Aceștia au rămas blocați în Canionul Horoabei din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nefiind echipați corespunzător

În noaptea de 27/28 iunie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Munții Bucegi pentru a sprijini doi turiști străini, care au solicitat ajutor. Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, au plecat într-o drumeție de la telecabina Peștera, pe Valea Horoabei și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Padina. La un moment dat, turiștii s-au abătut de la traseul practicat, au intrat în “Canionul Horoabei” și nu a mai putut continua deplasarea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a faptului că nu erau echipați corespunzător.

Epuizați fizic și dezorientați

Ajunși la fața locului, jandarmii montani i-au găsit pe cei doi lituanieni epuizați fizic și dezorientați. Nefiind necesară acordarea măsurilor de prim-ajutor i-au condus în condiții de siguranță până la Padina, unde erau cazați. Acțiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 3 ore. “Canionul Horoabei” este o zonă periculoasă, cu un grad de dificultate ridicat, ce poate fi parcursă numai cu echipament specific pentru alpinism.