07.04.2020 18:18

Doi medici de la Secția de Pneumologie au demisionat

Doi medici de la Secția de Pneumologie au demisionat
Galerie foto

*Aceștia se afla în grupa maximă de risc la coronavirus, unul fiind medic pensionar, iar altul în prag de pensionare, dar cu probleme respiratorii.

 

Demisii la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște! Doi medici de la Secția de Pneumologie a SJUT au recurs la această soluție de compromis ieșind astfel din prima linie  de luptă împotriva coronavirusului. În sprijinul medicilor de la Târgoviște au venit doi colegi de la Spitalul Orășenesc Găești, care s-au înrolat dejaîn lupta împotriva acestui „inamic”. Partea bună a lucrurilor, semnalată chiar de președintele CJD, Alexandru Oprea, este că până la acest moment niciun cadru medical din județ nu a fost infectat cu COVID-19.

„Fac precizarea că nici un cadru medical din județul Dâmbovița, care își desfășoară activitatea în județul Dâmbovița, nu a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. De asemenea fac precizarea că la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște există asigurate stocurile de materiale. Am avut din păcate două cadre medicale care, probabil speriate, și-au depus demisia. Am reușit să suplinim această criză cu două persoane de la Spitalul Orășenesc Găești, care prin amabilitatea Departamentului pentru Situații de Urgență au fost detașate la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, repet, unitate aflată în prima linie a bătăliei împotriva coronavirus. Cadrele medicale care au demisionat sunt de la Secția Pneumologie. Este vorba de demisia a doi medici…”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea. Se pare că medicii demisionari au avut motive întemeiate de a recurge la acest gest. Aceștia se află în grupa maximă de risc la coronavirus, unul fiind medic pensionar, iar altul în prag de pensionare, dar cu probleme respiratorii.