27.11.2014 00:18

Doar 10 solicitări pentru asigurări agricole în Dâmbovița

Doar 10 solicitări pentru asigurări agricole în Dâmbovița
Galerie foto

❚ După încheierea perioadei de depunere a cererilor de asigurări, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Dâmbovița a constatat cu stupoare că numărul lor este infim raportat la activitatea agricolă a județului ❚ Cererile au venit în mare parte pentru sectorul vegetal, predominând culturile de primăvară

VIOLETA STANCIU


Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Dâmbovița a raportat în această lună încheierea perioadei de depunere a cererilor de asigurări. Deși fermierii au experiențe neplăcute de câțiva ani, inclusiv în 2014, an agricol cu mari probleme generate de capriciile vremii în Dâmbovița, din păcate, la nivelul județului nostru, s-au înregistrat doar 10 solicitări în acest sens. Acestea au venit în mare parte pentru sectorul vegetal, predominând culturile de primăvară.

De asemenea, tot în această lună, s-a încheiat și perioada de solicitare a sprijinului financiar pentru motorina dintrimestrul al III-lea. S-au înscris 149 de producători din Dâmbovița pentru 785.407 litri (cantitatea totală).

Totodată, se reamintește crescătorilor de animale că pot solicita adeverințe pentru accesarea de împrumuturi bancare:

„Crescătorii de bovine, ovine, caprine (mai puțin cei din zona defavorizată) pot solicita adeverințe în baza accesării unor împrumuturi până în momentul la care APIA va face plățile către dumnealor. Deci APIA nu face, deocamdată, plățile către crescători, dar le eliberează o adeverință prin care atestă că sunt eligibili la plată și pot solicita sprijin de la băncile care au încheiat convenții cu noi. Banii se vor rambursa în momentul în care vor primi plata de la noi”, a punctat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița.