11.02.2019 00:21

"DN 71, un drum de importanță vitală"


Galerie foto

❚ „Salut și eu această investiție, mă bucur că s-a intrat într-o etapă foarte importantă, ultima înainte de începerea lucrărilor, și cred că o dată cu această investiție municipiul Târgoviște, și implicit județul Dâmbovița, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei ❚ „La Târgoviște, până la sfârșitul anului se vor construi un Decathlon, KFC, sau, mai nou, a demarat investiția pentru un magazin Leroy Merlin pe centura municipiului Târgoviște”, a mai spus edilul

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Conferințe de presă pe bandă rulantă... la Primăria Târgoviște! Vineri, 8 februarie, primarul orașului, Cristian Stan a susținut cea dea doua conferință de presă din săptămână, situație impusă cel mai probabil de evenimentele care se succed într-un ritm alert. Edilul a primit cu bucurie și satisfacție vestea privind demararea licitației pentru DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, un drum pe care dâmbovițenii îl așteaptă de ani de zile să intre în reabilitare și modernizare. „Mă bucură situația DN 71. Un drum de importanță vitală, inclusiv pentru municipiul Târgoviște, iată face obiectul unei investiții care a intrat într-o fază de unde nu mai poate fi oprită sau întoarsă. Este cel mai important demers de reabilitare a infrastructurii din județul Dâmbovița, nu știu dacă din toate timpurile, dar oricum de foarte mult timp nu am mai avut un asemenea proiect. Lărgirea pe 4 benzi de la Târgoviște la Bâldana este esențială pentru dezvoltarea economică a municipiului Târgoviște, mai ales în condițiile în care 5-6 fabrici sunt construite exact cu acces la acest drum. Că probabil opoziția va spune că este o problemă și de data aceasta, că mai durează licitația… Este adevărat, dar dacă, spre exemplu, Guvernul Cioloș ar fi aprobat indicatorii și ar fi lansat achiziția, în momentul de față, drumul era aproape gata. Așa că salut și eu această investiție, mă bucur că s-a intrat într-o etapă foarte importantă, ultima etapă înainte de începerea lucrărilor, și cred că o dată cu această investiție municipiul Târgoviște, și implicit județul Dâmbovița, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Decathlon, KFC și un magazin Leroy Merlin în Târgoviște”

De asemenea, edilul a vorbit din nou de mall-ul care se va construi la Târgoviște, dar și de faptul că, până la sfârșitul anului, se vor mai construi un Decathlon (magazin articole sportive), KFC (fast-food din celebrul lanț internațional), dar și un magazin Leroy Merlin (materiale de construcții și decorațiuni) pe centura municipiului Târgoviște, care se află deja în faza de construcție.... Deci viitorul se anunță a fi unul promițător pentru Târgoviște și târgovișteni, asta dacă punem la socoteală și fabricile de produse electrocasnice din zona limitrofă de la Ulmi... „Este adevărat, mall-ul este o investiție privată, dar această investiție a demarat după ce administrația locală a avut discuția cu investitorul și a văzut că suntem o administrație locală serioasă și că poate investi câteva zeci de milioane de euro în Târgoviște pentru un complex comercial. Mai departe, de ce vine tocmai acum investitorul să facă mall-ul în Târgoviște?! De ce nu a venit până acum?! Crearea a aproape o mie de locuri de muncă reprezintă un alt aspect care nu este deloc de neglijat. Dincolo de această chestiune, ca primar al municipiului Târgoviște, salut și alte investiții private importante din zona municipiului. Salut și faptul că din martie se deschide cea mai mare fabrică de electrocasnice din sud-estul Europei, la câțiva kilometri de Târgoviște, cu mii de locuri de muncă și nu o să mă împiedice liberalii să spun acest lucru, așa cum nu mă împiedică să salut, spre exemplu, că la Târgoviște, până la sfârșitul anului se vor construi un Decathlon, KFC sau mai nou a demarat investiția pentru un magazin Leroy Merlin pe centura municipiului Târgoviște. De ce se întâmplă toate acum?! De ce nu s-au întâmplat aceste lucruri când conduceau dumnealor?! Acestea nu sunt motive să critici, aceste lucruri pur și simplu se întâmplă acum. (…) În ceea ce privește mall-ul, își închipuie cineva că se apucă un investitor de investiții de asemenea nivel să racordeze din punct de vedere electric, să plătească autorizații de construcție, de milioane de lei, dacă nu are de gând să realizeze acest complex comercial?! Nu, «problema» este că, la sfârșitul anului, Târgoviștea va avea un complex comercial. «Problema» este că e posibil ca și din această perspectivă activitatea administrației să fie percepută pozitiv de către oameni. (…) Repet, vor mai fi și alte câteva investiții pe această zonă de shopping și așa mai departe... încep sau vor fi finalizate anul acesta, cea mai nouă investiție este Leroy Merlin, o investiție pe vreo 4 hectare, pe centura municipiului Târgoviște. Acest lucru înseamnă bani la buget, locuri de muncă, posibilitatea pentru târgovișteni și dâmbovițeni să meargă la un magazin serios de construcții, așa cum este în București, Ploiești…”, a mai precizat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.