27.02.2024 00:19

DN 71 Bâldana - Târgoviște pe 4 benzi, gata în 2026

DN 71 Bâldana - Târgoviște pe 4 benzi, gata în 2026
Galerie foto

* „Zona de nord, de la Târgoviște către Sinaia, este în plină fază de proiectare, sperăm noi ca în această primăvară să obținem aprobarea proiectului de autorizare a construirii, astfel încât și acolo să poată să înceapă  lucrările în cursul acestui an”

 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu a anunțat că se fac ultimele demersuri pentru începerea lucrărilor de extindere la 4 benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște. Acesta a mai spus că se va derula și procedura de expropriere care deși este în fază avansată este condiționată de emiterea unei hotărâri de guvern. Estimarea sinceră a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, pentru finalizarea acestui tronson de drum așteptat de ani buni de târgovișteni și dâmbovițeni,  este anul 2026.

„Termenul de execuție contractat și eu sper să se respecte, este de 2 ani. Dacă se va începe concret și sper eu să înceapă  în această primăvară, urmează 2025-2026, cam acesta este termenul contractual. Se întâmplă și cu plus și cu minus. În multe situații, în ultima vreme, am văzut cu minus, pentru că sunt fonduri iar constructorii când aud că sunt fonduri bagă mare și termină mai devreme. Sper să se întâmple și la Bâldana -Târgoviște așa și să vedem un lucru realizat”.

Ionuț Săvoiu este optimist că în acest an vor începe lucrările și pe DN 71 Târgoviște –Sinaia, iar la  extinderea la 4 benzi pe DN 7 Bâldana-Titu, lucrările sunt în grafic.

,,Referitor la DN 71 Bâldana - Târgoviște, în urmă cu 10 zile, a fost aprobat proiectul de autorizare, de construire. După emiterea acestui aviz, scrierea lui mai durează câteva zile, cred că în cursul acestei săptămâni acest aviz va ieși cu aprobare și practic se intră în următoarea etapă, de pregătire a execuției. Sperăm noi să înceapă primele lucrări pe kilometrul 1-5. Asta este o precizare nouă, pentru că pentru alte zone va trebui să derulăm și procedura de expropriere care este în fază foarte avansată, însă este condiționată de emiterea unei hotărâri de guvern.

După aprobarea proiectului tehnic practic constructorul are dreptul să execute lucrările de lărgire a drumului, relocări. Pe DN 7 Bâldana-Titu se lucrează destul de intens din dorința de a recupera anumite întârzieri care există în acest moment în cadrul contractului ca urmare a aprobării întârziate a proiectului și a problemelor apărute cu relocarea utilităților și construirea utilităților noi pe proiectul de apă și canal al Companiei de Apă Dâmbovița. Lucrările sunt în plină desfășurare și sper ca, în cel mai scurt timp, în această primăvară, să avem prima porțiune de intravilan amenajată cu 4 benzi și podurile, la fel, în graficul de execuția podurilor”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

 

Violeta Stanciu