10.08.2022 00:18

DJS Dâmbovița, în cercetare statistică postrecensământ

DJS Dâmbovița, în cercetare statistică postrecensământ
Galerie foto

comunicat de presă

Pentru verificarea calității informațiilor înregistrate la recensământ, Institutul Național de Statistică organizează o cercetare postrecensământ în perioada 8 - 19 august 2022. Prin colectarea informațiilor în cadrul acestei cercetări, personalul RPL va compara răspunsurile primite la recenzarea propriu-zisă și recenzarea postrecensământ, determinând astfel frecvența și mărimea erorilor, înregistrările dublate și posibile neconcordanțe preliminare în cadrul procesului de validare a datelor.

Cercetarea postrecensământ cuprinde un eșantion de locuințe, iar colectarea informațiilor se realizează similar cu recenzarea propriu-zisă, prin intermediul a 21 de recenzori selectați, instruiți și legitimați de către Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița, care se deplasează la locuințele selectate și înregistrează datele pe un terminal informatic (tabletă).

La nivelul județului Dâmbovița, cercetarea statistică se va desfășura în două sectoare, respectiv un sector din municipiul Târgoviște  și unul din localitatea Hulubești. Sectorul din municipiul Târgoviște cuprinde zona aferentă străzilor: Calea Câmpulung, Alexandru Vlahuță, Lt. Pârvan Popescu, Ana Ipătescu, Mihai Eminescu, Mr. Brezișeanu Eugen, Poet Grigore Alexandrescu, Revoluției, Seimeni și blocurile D1,D2,D3 și B1,B2 de pe Bulevardul Libertății, în timp ce în cazul comunei Hulubești  un sector din  satele Hulubești și Măgura, a informat Directorul executiv al DJS Dâmbovița, Elena Brezeanu.