03.09.2015 00:19

Divorț prezidențial

Divorț prezidențial
Galerie foto

TEODOR VASILIU


Căldură năucitoare, monșer! Cică Iohannis ar trebui să divorțeze de consoartă, numai pentru că aceasta s-a pus pe belit copacii de la vila din Neptun. Madam Iohannis de-și spune prima doamnă calcă tot mai apăsat pe nervii românilor și tare mi-e că mulți încep să-i vadă stambele.


Mie mi se pare de-a dreptul fals ceea ce face madam Iohannis, asta așa, că tot se dă ea primadonă prin casele de modă ale mai scumpe. Acu’ deh, dacă i-a triplat guvernul leafa consortului, a dat femeia de bani mulți. Sau cine știe, o fi strâns și dânsa de prin cele meditații, că tot e la modă engleza acum, ca franceza pe vremurile coanei Chirița. Și uite-așa, madam Iohannis a început să umple revistele de scandal cu fel de fel de mofturi și țoale, de-ai zice că e mare artistă, într-o țară sărăcită, dar condusă pe bani din ce în ce mai mulți de toți politrucii neaveniți. Și ca să nu lungesc vorba, vă spun pe șleau că madam Iohannis nu-mi place.

 

E ceva în neregulă cu ea. Prea râde tot timpul într-o țară care a ajuns de plâns. Prea face multe excursii pe banii statului, fără să-i spună nimeni probabil că nu pe dânsa a votat-o poporul. Oricum, concediile și plimbările pe care le-a făcut cu soțul în ultimul an sunt îngrijorător de multe și n-am auzit până acum să aibă intenția unor acțiuni de caritate, fie și din banii proprii, că slavă Domnului, chiriile din cele 6 case i-ar permite. Și că tot veni vorba de căldurile astea îngrozitoare, mă întreb cum s-ar fi prezentat public doamna președintelui dacă era mai tânără cu 20 de ani. Spun asta pentru că se vede de la o poștă că are pasiunea excentricităților. Vezi unde și cum se simte dânsa bine, singură sau împreună cu soțul său, și-mi pare că nu pe terenul politic. Mai degrabă pe cel de tenis, că tot a apărut cu fusta de-o palmă pe la antrenamente, deși nu e nici ea la prima tinerețe.

 

Acuș faptul că are pasiunea să-și arate picioarele și face economie la materialele de rochii nu i-a enervat pe români într-atâta încât să-i ceară președintelui Iohannis să divorțeze. Madam Iohannis a încins însă spiritele la vreme de caniculă cu despuierea vilei de la Neptun de cei 42 de arbori plantați pe vremea lui Ceaușescu. Cic-o enervau insectele din arborii cu pricina și când a dat din mână să se apere de ele, bărbat-su s-a repezit cu drujba la copaci și i-a pus la pământ. Uite încă un lucru bine făcut. Și dacă nu-s prea indiscret, aș vrea să știu pe unde-au mușcat-o insectele din cauza cărora a omorât păduricea din Neptun? Și-n locul ei ce-o să planteze soțul? Niște palmieri de plastic ca să-i amintească de Palm Beach și de Madeira? Căldură năucitoare, monșer!


P.S. Vă gândiți în ce pericol sunt vilele RA-APPS de pe la munte dacă madam Iohannis fuge de căldură la cele din Predeal, Covasna și pe unde-or mai fi ele? Să vezi pe-acolo defrișări din cauză de insecte și pe Iohannis cu drujba, fiindcă n-o satisface pe doamna doar cu pliciul! Părerea mea, cât mai am dreptul la ea, e că nici ecologiștii n-au știut ce divorț să ceară. Pentru națiune, ar fi mai bine dacă președintele Iohannis ar divorța de Ea, și nu de nevastă…