21.07.2014 00:13

Dispariția Gărzii Financiare, bucuria micilor evazioniști

Dispariția Gărzii Financiare, bucuria micilor evazioniști
Galerie foto

❚ În schimb, a fost creată Direcția Antifraudă din România, structură care reușește să se ocupe doar de marile rețele de evaziune fiscală

 

VIOLETA STANCIU


 

Fiscul resimte lipsa Gărzii Financiare! Desființată anul trecut pentru a face loc structurii de combatere a marii evaziuni fiscale din România, instituție denumită Direcția Antifraudă, Garda Financiară a dispărut definitiv din peisaj. Lipsa este simțită în special în mediul rural, unde micii evazioniști pot acum să acționeze după bunul plac, pentru că nu prea mai are cine să-i controleze.

„Din discuțiile purtate cu foștii colegi de la Garda Financiară, unii sunt acum la Antifraudă, alții în cadrul Fiscului – la Inspecția Fiscală, iar alții, din păcate, au rămas acasă. Se simte lipsa acestei instituții. Garda Financiară era prezentă peste tot, la țară, în oraș. Știai că e garda acolo, creștea gradul de conformare operativă a agenților economici. Inspecția Fiscală din cadrul ANAF nu reușește să acopere activitatea aceasta operativă pe care o desfășura Garda Financiară”, ne-a declarat Emilian Rusu, directorul Administrației Financiare Dâmbovița.

{GOOGLE_AD_BOX1}