01.02.2023 00:16

Directorul ROMARM, contestat de liderul sindical Constantin Bucuroiu

Directorul ROMARM, contestat de liderul sindical Constantin Bucuroiu
Galerie foto

*„Nu știu de ce s-a axat mai mult pe alte interese și mai puțin pe dezvoltarea filialelor din cadrul ROMARM, 15 filiale importante care stau într-o stare de hibernare”

 

În timp de societățile din industria românească de apărare se confruntă cu o lipsă acută de contracte și comenzi, conducerea ROMARM, compania care trebuie să se zbată să dea de lucru filialelor din subordine, se pare că avea cu totul și cu totul alte preocupări! O dovadă elocventă în acest sens este faptul că directorul general al Companiei ROMARM, Gabriel Țuțu, a fost reținut de DNA într-un dosar privind achizițiile făcute în pandemie.

Liderul de sindicat din industria de apărare a țării, Constantin Bucuroiu, președinte de sindicat la Uzina Automecanica Moreni ne-a declarat ieri că directorul ROMARM, Gabriel Țuțu, l-a dezamăgit de mai mult timp, prin indiferența și inactivitatea sa față de soarta unităților de profil. Potrivit sindicalistului morenar, Gabriel Țuțu nu avea respect față de directorii de filiale pe care îi ținea cu orele la ușa sa, atunci când aceștia veneau cu diverse probleme la Compania ROMARM, dar nici față de liderii de sindicat pe care nu a vrut să-i mai primească la ședințele Consiliului de Administrație din ROMARM.

,,Eu, de-a lungul timpului, am fost un critic al acțiunilor lui Țuțu Gabriel. Dezamăgirea mea a pornit de la depărtarea sa față de societăți, de filiale și tratarea lor cu multă superficialitate indiferent de situația economică pe care acestea o aveau. Faptul că își permitea, ca director general al ROMARM, să țină directorii de filiale ore în șir la ușa sa când aceștia aveau probleme de rezolvat pentru societățile lor, iarăși a creat o nemulțumire generalizată... în timp. Totul a culminat cu situația măștilor de la Dragomirești, faptul că achiziția a fost destul de nefericită... a utilajelor aduse din China, la mâna a doua, și cu sume destul de importante dar și bâlbâiala care a fost în acea perioadă. Lovitura trăznet pentru sindicate a fost în momentul în care d-ul director general Țuțu a refuzat să primească reprezentanții sindicatelor la CA-urile Companiei ROMARM. Până să vină directorul Țuțu, sindicaliștii participau la toate ședințele de CA-uri și luau cunoștință de problemele din cadrul companiei, dar și în cadrul filialelor și interveneau ori de câte ori era nevoie și atrăgeau atenția când lucrurile nu mergeau bine. Nu știu de ce s-a axat mai mult pe alte interese și mai puțin pe dezvoltarea filialelor din cadrul ROMARM, 15 filiale importante care stau într-o stare de hibernare”, a semnalat liderul de sindicat din industria de apărare Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu