16.09.2014 00:14

Direcția de Asistență Socială, interesată de proiecte pe fonduri europene

Direcția de Asistență Socială, interesată de proiecte pe fonduri europene
Galerie foto

❚ Pentru că bugetul aferent este mic, instituția s-a reorientat către banii europeni ❚ În intenție sunt realizarea unui centru after school, a unei băi și a unei spălătorii publice în Cartierul Romlux, locuit covârșitor ce cetățeni rromi ❚ Totodată, se are în vedere extinderea activității de la Centrul Social „Sfânta Elena” din Micro XII, mai exact mutarea într-un loc mult mai adecvat pentru bătrânii rămași fără sprijin familial

VIOLETA STANCIU


În atenția imediată a conducerii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște se află și extinderea activității de la Centrul Social „Sfânta Elena” din Micro XII. În acest sens se intenționează găsirea unei alte locații, ceva mai adecvată persoanelor de vârsta a treia, rămase fără nici un sprijin la bătrânețe.

Tot la Direcția de Asistență Socială, la stadiul de proiect, se află amenajarea unei băi publice, cu after school și spălătorie publică în Cartierul Romlux.

„Sper să putem să realizăm acest proiect pe fonduri europene pentru că oricât am face noi pe asistență socială și oricât i-am ajuta nu mi se pare o măsură activă pentru că reușim să creăm dependență. Consider că totul pleacă de la educație. Dacă omul nu va fi educat sau copilul din mediul defavorizat va pleca din centru cu hăinuțele curate, călcate, el curat, cu lecțiile făcute... Comunitățile dacă știu că au o spălătorie cu mașini de spălat automate sunt sigură că o vor accesa”, a precizat Delia Stănescu, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Cabinetele stomatologice școlare,

în subordinea Direcției de Asistență Socială

De asemenea, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, cabinetele medicale școlare au beneficiat în ultimul timp de modernizări. Primele care au atras investiții majore au fost cabinetele stomatologice de la Liceul „Nicolae Ciorănescu” și Scoala „Mihai Viteazul”.

Acestea au fost dotate cu aparatură nouă, iar de aceste avantaje se vor putea bucura și elevii altor unități de învățământ din municipiul Târgoviște, întrucât fiecărui cabinet stomatologic i-au fost arondate mai multe școli. Bineînțeles că modernizarea cabinetelor stomatologice nu se va opri aici.