02.09.2014 00:15

Din Dâmbovița se cere revizuirea legislației pensiilor

Din Dâmbovița se cere revizuirea legislației pensiilor
Galerie foto

❚ Pensionarii din județ cer de fapt o clarificare a algoritmului de calcul a pensiei, pentru că, susțin ei, există dubii privind corectitudinea calculelor și de aici apar contestațiile ❚ În acest sens, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice a trimis deja propunerea de revizuire conducerii centrale, pentru a deschide discuțiile cu reprezentanții Ministerului Muncii

VIRGIL VOINESCU


Pensionarii dâmbovițeni, membri ai Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, vor revizuirea legislației din domeniul pensiilor publice pentru a nu mai lăsa loc de dubii privind corectitudinea calculelor la momentul ie- șirii la pensie.

Potrivit președintelui CJPV – Dâmbovița, Gheorghe Popa, din județ a fost trimisă Consiliului Național al Vârstnicilor propunerea de revizuire cu toată motivația, pentru ca reprezentanții de la nivel central să o discute în cadrul întâlnirilor cu ministrul Muncii și ceilalți reprezentanți guvernamentali.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Este nevoie de o îmbunătățire a legislației pensiilor pentru a deveni mai clară privind modul de calcul și corectitudinea calculelor”, ne-a precizat Gheorghe Popa.

Acesta susține că este nevoie de o limpezire a ceea ce înseamnă calculul pentru a fi înțeles de la început de pensionari.

„Trebuie, spunem noi, că este nevoie să se facă în așa fel ca prin decizia de pensionare să fie arătate toate etapele prin care s-a calculat și s-a ajuns la rezultatul final. Trebuie să se vadă ce s-a luat în calcul, ce nu s-a luat, pentru ca omul să fie lămurit. În felul acesta, având în față întreaga lucrare, nu s-ar mai ajunge la cereri de contestație și alte discuții. De multe ori se ajunge la contestație și pentru că nu se știe modul de calcul și au dubii că lucrarea ar fi corect întocmită”, a mai spus Gheorghe Popa.